A True Detective legújabb epizódjában már a zenekari posztert is mesterséges intelligencia gyártotta

2024. január 23. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy Hollywoodban hónapokig sztrájkoltak az írók és a színészek is többek között a mesterséges intelligencia térnyerése miatt, beteljesült a szakszervezetek rémálma: a True Detective legújabb epizódjában feltűnt egy mesterséges intelligenciával generált zenekaros poszter a háttérben.

A posztert Twitteren szúrták ki a felhasználók, a Metallica híres betűtípusával írt Metal nevű zenekar turnéplakátjáról pedig egyből üvölt, hogy ez bizony nem ember keze munkája. A tagok közül nem mindenkinek van feje, a zenekar logója is igen furcsa, ráadasul a második koncert „2st LIVE”-ként szerepel a poszteren, ami körülbelül annyira helyes, mintha magyarul az mondanánk, hogy kettedik koncert.

A True Detective az utóbbi évek egyik legsikeresebb nyomozós sorozata, első évada nemrég lett 10 éves, az új évad nyitó epizódját nemrég az After+ adásában is kitárgyaltuk. A sorozat híres az apró részleteiről és arról, hogy semmit nem rág a néző szájába, így a rajongók szerint még fájóbb, hogy – még ha csak egy aprócska részlet erejéig is – mesterséges intelligencia által generált tartalmat használtak a készítők a díszlethez.

A csörtébe becsatlakozott az epizód rendezője, Issa López is, aki az eredeti posztra adott válaszában azzal védekezett, hogy az ötletet a cselekmény adta. Az évad ugyanis egy alaszkai kisvárosban játszódik, López pedig azt írta, ott annyira nem történik semmi, hogy egy „boomereknek szóló, lúzer metálfesztivál” posztereit MI-vel generálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!