Fennakadt Schwarzenegger a vámon, egy hétmilliós órát kellett hátrahagynia a továbbhaladáshoz

2024. január 17. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

Arnold Schwarzenegger szerdán fennakadt a müncheni repülőtér vámján, mivel az Egyesült Államokból beutazva nem jelentette be, hogy egy drága órát hozott be az Európai Unió területére, melyet jótékonysági árverésre kíván bocsátani.

A 76 éves osztrák születésű testépítő-színész-kormányzó a német vámhivatal közlése szerint később folytathatta útját, de „az órának valószínűleg maradnia kell”. Schwarzenegger ellen adóelkerülés gyanújával nyomozás indult, mivel az órát az Európai Unió területén belül akarta eladni, és ezért a vámot kellett volna fizetnie.

A Schwarzenegger számára tervezett – azaz az ő nevével reklámozott – Audemars Piguet óra ára forintban hétmilliónál kezdődik a különböző online óraboltokban. A sztárt az ausztriai Kitzbühel síparadicsomába kellett volna elkísérnie, ahol csütörtökön egy klímavédelmi célú jótékonysági vacsorán árverezték volna el.

Kitzbühelben, a világ egyik legnehezebbnek és legveszélyesebbnek tartott versenypályáján egyébként pont szerdán bukott hatalmasat edzés közben Szőllős Barnabás alpesi síző, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!