Trump megint Orbánt dicsérte, majd elkezdett hülyeségeket hadoválni a mágnesek működéséről

2024. január 6. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden kihívója, Donald Trump gyűlést tartott az iowai Mason Cityben, ahol két nagyon érdekes megállapítást is tett:

  • Elmondása szerint Orbán Viktor egy nagyon megbecsült ember, valószínűleg a legkeményebb ember egész Európában, vagy akár azon túl is.
  • Egy kissé zavaros monológ részeként kifejtette, hogy a mágnesek nem működnek víz alatt.

Az első állítását nehéz tényszerűen cáfolni, hiszen miért ne gondolhatná Amerika előző elnöke azt, hogy a magyar miniszterelnök a legkeményebb férfi Európában, ezt nehéz tudományosan alátámasztani vagy cáfolni.

Amit viszont abszolút meg lehet cáfolni tudományosan, az az, hogy a mágnesek ne működnének víz alatt. Sajnos a pontos kontextust nehéz a videórészlet és a hiányos sajtóbeszámolók miatt megállapítani, de Trump „mágneses liftekről” kezdett el magyarázni, amelyek közel 1 milliárd dollárjába kerültek valakiknek (valószínűleg az amerikaiaknak), majd belekeverte a John Deere mezőgazdasági gépeket gyártó céget is a dologba valahogy. Végül arra a megállapításra jutott, hogy

ő személy szerint annyit tud a mágnesekről, hogy ha fogunk egy pohár vizet, és beledobjuk a mágnest, akkor nem fog működni.

Ez természetesen így nem igaz, a mágnesesség működik víz alatt, nyugodtan tessék otthon kipróbálni.

A mágnesek működése egyébként nem először zavarja össze az amerikai közszereplőket. Az Insane Clown Posse juggalo rapcsapat 2010-ben a Miracles, vagyis „csodák” című dalában vallotta be, hogy nincsenek teljesen tisztában a mágnesek működésével, amiből hamar népszerű meme lett.

Itt írtunk arról részletesen, hogy a november 5-i elnökválasztás még messze van, de már most látszik, hogy példa nélküli küzdelem várható a kampányban Trump és Biden között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!