A svéd média megtalálta a fagyos télre rácsodálkozó magyar turistákat

2024. január 4. – 11:31

A svéd média megtalálta a fagyos télre rácsodálkozó magyar turistákat
Mediterrán telekhez szokott magyar lányok a fagyos svéd tájban – Fotó: Aftonbladet

Másolás

Vágólapra másolva

Míg Magyarországon éppen a tél legtavasziasabb napján sütkérezhetünk a 15 fokban, a Skandináv-félszigeten élők -40 fokkal, hóviharokkal és egyéb kellemetlenségekkel küzdhetnek meg.

Természetesen egyeseket ez sem állított meg abban, hogy a mediterrán éghajlatról északra vándoroljanak kedvük szerint fagyoskodni. Az extrém időjárásról hevesen tudósító svéd média is talált ilyen kalandvágyó embereket, méghozzá – ahogy olvasónk jelezte – rögtön

négy magyart lányt, akik sikeresen kifogták az elmúlt évek leghidegebb napját, hogy a svédországi Kvikkjokkba utazzanak megnézni a sarki fényeket.

A nagyon alaposan bebugyolált Léna, Gabriella, Kamilla és Klára (a svéd lap kicsit olaszosította a nevüket, ennek ellenére saját bevallásuk szerint Magyarországról érkeztek) az Aftonbladet riportjában kedélyesen elmondják, hogy kirándulni érkeztek Svédországba, és azt is megosztják a melegebb időjárás után vágyakozó svédekkel, hogy nálunk amúgy most éppen 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

„Ez a hideg nagyon szokatlan számunkra” – mondják, de hangsúlyozzák, hogy ennek ellenére el vannak ragadtatva Svédországtól, sőt, beleszerettek, minden ember elképesztően kedves, és ez az egyik legszebb hely, ahol valaha jártak. Egészségükre!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a svédországi Lappföldön, Kvikkjokk-Årrenjarkában -43,6 Celsius-fokra süllyedt a hőmérő higanyszála, ami 25 éve a legalacsonyabb januári hőmérséklet, amelyet Svédországban mértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!