A hét legtavasziasabb napja jön, de hétvégén visszatér a tél

2024. január 4. – 07:03

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön változóan, időszakosan erősen felhős idő várható. Helyenként záporok is előfordulhatnak. A nyugatira, északnyugatira forduló szél az ország északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Folytatódik a januári tavasz: a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű – írja a Met.hu.

Várhatóan még pénteken sem fog januárra és télre emlékeztetni az időjárás, a legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul majd a hőmérséklet. Hasonló lesz az időjárás a csütörtökihez: a napos időt délután több felhő árnyékolhatja, kevés eső késő délután, este eshet északon.

Végül hétvégén, pontosabban vasárnap jön majd a fordulat. Az Időkép azt írja, hogy egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot. Szombaton több helyen esőre, záporokra van kilátás, majd vasárnap egyre nagyobb területen ónos eső, majd havazás válthatja az esőt észak felől. Ekkor már nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt is: szombaton napközben 5 és 15, vasárnap reggel -1 és +7 fok között alakulhat a hőmérséklet, de délután hidegebb lesz. Hétfőn reggel várhatóan már mindenhol fagyni fog, északon akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!