Donald Trump állva tapsolt a neki játszó Mága Zoltánnak, aztán közölte, hogy a muzsikus nevével kampányol

2023. december 11. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Felállva tapsolt, majd gratulált Donald Trump amerikai exelnök Mága Zoltánnak, miután a magyar művész hegedűjátékát hallotta a Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláján – írja a Blikk. Mága szerint beszéltek is néhány szót, Trump pedig nagyon közvetlen és humoros volt. Még azt is megjegyezte, hogy a nevével kampányol, amivel a Make Amerika Great Again, vagyis Tegyük újra naggyá Amerikát! szlogen M.A.G.A. rövidítésére utalt.

A találkozóról Mága azt mondta: „Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb személye, Földünk egyik legerősebb és legnagyobb országának korábbi vezetője a gálaesten ünnepi asztalától szinte elsőként felállva, vastapssal köszönte meg az előadásomat, majd odahívott és baráti kézfogással gratulált”.

Donald Trump az eseményen állítólag azt mondta, hogy ismeri Mága Zoltánt, mert már több műsorát is látta a tévében. Mága egyik budapesti önálló show-ja az amerikai PBS tévécsatorna egyik legnézettebb műsora volt.

Mága azt mondta: majdnem 40 éves pályafutása alatt játszott már királyoknak, államfőknek, világsztároknak, sőt, pápáknak is, de (volt) amerikai elnöknek még nem. Ezért neki felemelő, kivételes lehetőség volt, hogy most Trump előtt léphetett fel.

Trump Mágának arról beszélt, hogy üdvözletét küldi a magyar embereknek, kiemelte, hogy sokra tartja Orbán Viktor miniszterelnököt, akit jó barátjának tart. Trump egyébként néha elbizonytalanodik Magyarország és Orbán helyzetében és státuszában, legutóbb Orbánt Törökország vezetőjének nevezte, máskor közölte, hogy Magyarországnak van közös határa Oroszországgal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!