A Megafon a tádzsik zászlóval tett hűségesküt Orbán Viktor és Magyarország megvédése mellett

2023. november 22. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook-propaganda vizualitása igen egyszerű: Maximum két mondatnyi üzenet egy semleges háttéren, ráereszve néhány emoji, oszt’ jónapot. Nincs ez másként akkor sem, ha a rejtélyes, de igen bőkező adakozók által fenntartott kormányzati influenszerközpont épp a Fidesz régi-új elnöke melletti hűségesküjét újítja meg:

  1. Fickós ököl szemből
  2. Orbán Viktor: „Magyarország minden erővel megvédi magát!”
  3. Fickós ököl profilból
  4. Mi, megafonosok, ott leszünk mind ebben a küzdelemben!
  5. Magyar zászló

Poszt vége.

Azonban ahogy a megafonosok néha mások posztjából is el bírják távolítani a magyar zászlót, úgy most a saját bejegyzésükbe sikerült a magyar helyett egy tádzsik lobogót beilleszteni. Hoppá!

A nemzeti színek hasonlósága miatt alig észrevehető hibát az elmúlt három nap alatt az oldal szerkesztői sem vették észre, a tádzsik zászló cikkünk megjelenése idején is ott virít a posztban.

Frissítés: A Megafon posztjában szerda este javították a zászlót, és letiltották a kommenteket. Szívesen!

A tádzsik zászló annyiban különbözik a magyartól, hogy a fehér sávban egy arany korona fölé hét csillag borul. A csillagok a tádzsik kultúra alapját jelentő perzsa mitológia mennyországában található hét gyümölcsös és hét hegy fölött világító égitesteket szimbolizálják, a korona pedig a Közép-Ázsiát a IX-X. században uraló Szamanida birodalomra emlékezteti a tádzsikokat – akik nevüket a „tâj”, azaz „korona” perzsa kifejezésből eredeztetik.

Ha pedig a Megafonról is szeretnének hasonló tudásmorzsákat felcsipegetni, akkor nézzék meg a Telex videóját:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!