Kim Kardashian mellbimbós melltartója azokat is felizgatta, akikre nem is számított

2023. november 11. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kim Kardashian szexi tudósnak öltözött, azaz felvett egy szemüveget meg egy feszülős, testszínű szettet, beült egy jó öreg számítógép mögé, hogy bemutassa legújabb dobását, a mellbimbós melltartót, ami az Instagram és a Facebook mellbimbó-cenzúráját áttöri ugyan, de a bolygónak azért mégis ad egy nagy pofont. A celebségéből meggazdagodott, egyébként fehérneműt is áruló reality-szereplő október végén dobta le legújabb „atombombáját”, amivel állítása szerint segít majd a Földnek.

„A Föld hőmérséklete egyre melegebb és melegebb. A tengerszint emelkedik. A jéghegyek eltűnnek, de ezek nem mennek sehová. Nem vagyok tudós, de hiszek abban, hogy mindenki kiveheti a részét a küzdelemből. Ezért mutatom be az új melltartót, beépített mellbimbókkal. Nem számít, milyen meleg van, mindig úgy fogsz kinézni, mintha fáznál” – mondja új melltartójának reklámjában a celebségéből meggazdagodott Kardashian, a videó magáért beszél, íme:

A műanyag díszletek között felvett Instagram-posztjához Kardashian azt is írta, hogy az eladásokból származó bevétel tíz százalékát a One Percent for the Planet (Egy százalék a bolygóért) nemzetközi környezetvédelmi szervezetnek ajánlja fel, amely arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy – ahogy a neve is mutatja – az éves bevétel egy százalékát adományozzák környezettudatos ügyekre.

Nyilván vicc a klímás rész is, nemcsak azért, mert maga Kardashian szinte a sarki boltba is kisrepülővel jár, de azért is, mert a Skims hivatalos oldalán található leírás alapján az örökké álló bimbók 84 százaléka nejlonból, vagyis mikroműanyagból készül, amihez az anyagot importálják, nagy valószínűséggel Kínából.

Úgyhogy nyilvánvaló, hogy Kardashian álló bimbós melltartói nemhogy nem tesznek a Föld megmentéséért, de még hozzá is járulnak egy jó nagy adag károsanyag-kibocsátáshoz. Az egyébként 24 200 forintos melltartó egyetlen hét alatt elfogyott, és jelenleg mind a hat árnyalatra várólista van.

Kardashian (és a marketingesei) amúgy valószínűleg megtalálták a piaci rést, bár valószínűleg nem csak ott, ahol arra számítottak: az Instagram-poszt alatti kommentekből az derül ki, hogy az új melltartónak kifejezetten örültek masztektómián átesett mellrák-túlélők, és az épp átalakulásuk közben lévő transz nők is. Persze azért az nem valószínű, hogy ők vásárolták volna fel a komplett készletet.

Bármennyire is megdöbbentőnek tűnik egyébként a celeb bimbós melltartója, nem teljesen forradalmi újítás a mellbimbó megmutatása, az úgynevezett „no-bra-look” a ‘60-as, ‘70-es évek feminista mozgalmai óta visszatérő divatelem:

  • Marilyn Monroe rendszeresen hordott a pólójából jó előre kicsúcsosodó melltartót,
  • a ‘90 években Madonna dobta be a trendet a Blond Ambition turnén az ikonikus Jean Paul Gaultier melltartóval,
  • a 2010-es évek közepén pedig a Free the nipple mozgalom feminista aktivistái hozták újra középpontba a mellbimbót.

Igaz, az ő céljuk pont az volt, hogy lerombolják a mellbimbót övező tabut, és megszüntessék a hozzá kapcsolódó szexista kettős mércét. Ők pont azt szeretnék, hogy a társadalom többé ne tekintsen a női mellekre pusztán szexuális objektumokként. Mondjuk Kardashian videóját nézve nagy kérdés, hogy a bimbós melltartó mennyire áll ennek az útjába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!