Kern a járdán parkolásokról: „Kérem, ne jelentsenek mindig fel!”

2023. október 31. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kétszer is lefotózták Kern András tilosban álló autóját egy második kerületi pékség előtt a Margit körút budai hídfőjénél. A színész a Sláger FM műsorában reagált a történtekre – írta kedden a Blikk.

„Sehol nem lehet megállni és ez elég nagy hülyeség” – kezdte Kern, aki a parkolási vétségnél csak azt sajnálja jobban, hogy erről valaki fényképet is készített, amely bejárta a sajtót.

Kern András fotókkal jól dokumentált módon parkolt fel a járdára egy budai pékség mellett, legutóbb október második felében. Ezután a rendőrség is felfigyelt az esetre, legalábbis a Metropol azt a választ kapta a II. Kerületi Rendőrkapitányságától, hogy szabálytalan parkolás ügyében szabálysértési eljárást indítottak.

Kern az idézett rádiós beszélgetésben arra kérte a járókelőket, hogy legközelebb senki ne vegye elő telefonját, ha esetleg tilosban parkoló autót lát. „Úgy kérem, ne jelentsenek mindig fel. Én kifizetem a büntetéseket, értem én, tudom, nem fogok ott parkolni, de feljelenteni? Az olyan ronda dolog” – mondta a színész.

Őrsi Gergely kerületi polgármester másként látja a járókelők szerepét a egyre húzódó ügyben: szerinte Kern veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahó parkoló autók kerülgetése. Ahogy az első fotók megjelenésekor írta, a területet amúgy is zöldíteni szeretnék, „szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!