A rendőrség nevében jutnának pénzhez netes csalók, amire rendőrhumorban gazdag videó a válasz

2023. október 31. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

Nem szabad bedőlni az olyan kamu sms-eknek, amit csalók küldenek a rendőrség nevében büntetésekről, be nem fizetett bírságokról – derül ki a rendőrség új videójából. Gál Kristóf, a rendőrség színészből lett szóvivője a következőképpen üzen a csalóknak a szociális médiában: „Kedves Csalók ----------------------------------------- (kisípolás)”.

Mi ez, ha nem hamisítatlan rendőrhumor a javából?

Ezután jön a fiatalosra vett, vörös fénnyel megvilágított, tartalmilag fontos rész: „Szerintetek küldünk mi olyan sms-t, amiben pénzt kérünk tőletek?” Majd egy máshonnan bevágott Gál Kristóf meg is válaszolja a kérdést: „Biztos, hogy nem.”

Ezért mindenkit óvatosságra int, és

azt kéri, senki ne kattintson az olyan linkekre, amelyek arról szólnak, hogy tartozik a rendőrségnek, és ha már ráklikkelt, ne fizessen be semmit.

Visszatérő ékkő a rendőrség többnyire komoly, néha rendőrhumort villantó, máskor az izlandi rendőrök parádés oldalához húzó felületein Gál Kristóf két szögből vett köznevelő videósorozata. Nem véletlen, hogy az egyik korábbi munkája végén rajongói komment buzdít: „Legalább 1 videóját kötelezővé tenném mindenkinek!” Gál egyik legemlékezetesebb szereplése, amikor a Belga Rendőrmunka című számát szavalta el eltúlzott gesztusokkal a lakosságnak.

Az ORFK szóvivőjét még a Covid alatt az Operatív Törzs sajtótájékoztatóiról ismerhette meg az ország, amint az egyik kaspóból tájékoztatott – egyebek mellett a nyunyókás bejelentéskor is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!