Elindult a Sztárbox, Árpa Attila kamikazeharcban ütötte merevre Nagy Ervint

2023. október 29. – 22:55

Elindult a Sztárbox, Árpa Attila kamikazeharcban ütötte merevre Nagy Ervint

Másolás

Vágólapra másolva

Eredményeket közlünk egy olyan univerzumból, ahol a Sztárbox nem egy szórakoztatóipari terméknek, hanem valódi sporteseménynek számít.

Tehát: vasárnap este bonyolította le a hírességek és az influenszerek részvételével rendezett, többfordulós bokszverseny első gáláját az RTL. A profi események show-elemeit és promóciós fogásait tökéletesen imitáló eseményen a három kategória egy-egy párosa mérkőzött meg a 4x2 percesre kiírt meccseken.

Molnár irtózatos balcsapottal büntetett

A férfi középsúlyban a leginkább mozgalmárként elhíresült színész, Molnár „noÁr” Áron fordított felállásával és első kezes ijesztgetésekből elengedett kemény bal kezével nem tudott mit kezdeni Frohner „Fecó” Ferenc sztárfodrász és tévés… izé… arc. Frohner jó lábmunkával és elhajolgatásokkal próbálta semlegesíteni Molnár presszingjét, a második menetben azonban csúnyán belenézett noÁr megvillanó balcsapott-szerűségébe, és amikor a bíró elkezdett rászámolni, edzői csapata bedobta a törülközőt. A TKO-val didadalmaskodó Molnár – felidézve a küzdősport legendás progresszív pillanatait – Iványi Gábornak és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek ajánlotta győzelmét.

Nem jött be a múmiamozgás

A női könnyűsúlyú tornát két „influenszer”, Berki Mazsi és Megyeri Csilla nyitotta. Ugyan az RTL sportorvosai láthatóan nem vették figyelembe a kontaktsportok és implantátumok összeférhetetlenségéről szóló nemzetközi orvosi ajánlásokat, azért a nők számára extra védelmet biztosítottak a férfiaknál nem látható fejvédővel és a másfél percesre csökkentett menetidővel. Bár ez a meccs nem végződött TKO-val, a komolyabb karatés múlttal rendelkező Berki nyomasztó fölényét és győzelmét hozta.

Az első menetben azonnal egymásnak rontottak a bunyósok, és zsigeri kalapálást mutattak be. Ebben a kalapálásban – és nyilván a bekapott ütésekben – a rutintalanabb Megyeri annyira elfáradt, hogy a meccs hátralevő részében lényegében múmiaként poroszkált Berki után. Utóbbinak a lábmunkán kívül az is előnyére vált, hogy tisztességesen meg tud ütni egy balegyenes-jobbegyenes-kombinációt, hosszú kezei így rendre betaláltak Megyeri messze előrenyújtott karjai között. Megyeri javára írandó, hogy kőkeményen állta a találatokat, és annyi horgot azért neki is sikerült elhelyeznie Berki fejvédőjén, hogy abból simán kijön egy Tik-Tok highlightvideó.

Árpa Attila kamikazeharcban ütötte merevre Nagy Ervint

A legjobban várt összecsapás a nehézsúly nyitómeccse volt; ezt az elmúlt két évtized alatt a szórakoztatóipar minden szegmenségben felbukkanó Árpa Attila és a közéleti full-contacttól sem ódzkodó színész, Nagy Ervin vívtak. A két nehézsúlyú azonnal egymásnak csattant, mindenféle finomkodást, szurkálást, lábmunkát és védekezést sutba vágtak, és gyilkos erejű horgokat vagdostak egymás fejének. Az ilyen kompromisszummentes bunyó garantálja a gyors és esetleges KO-t, és ez most sem volt másképp: Árpa egyik ütésétől Nagy Ervin láthatóan megszédült, a mérkőzésvezető azonban nem számolt rá, így a tétován a köteleket néző színész szinte azonnal bekapott egy brutális balhorgot. Az összerogyó Nagyra aztán már megindult a rászámolás, de edzői a tömeges agysejtpusztulás megelőzése érdekében bedobták a törülközőt.

Az eredmények közléséhez érdemes hozzáfűzni, hogy a Sztárbox nem elsősorban az eredményekről szólt, hanem a küzdelem és a nyilvánosság sokcsavarú viszonyáról. A meccsekről és a műsorról szóló részletes elemzésünket itt olvashatja!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!