Nagy János: Ne hagyjuk, hogy a szivárvány szimbólumát kisajátítsa a destruktív LMBTQ-propaganda

2023. szeptember 20. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Vegyük vissza a szivárvány értékét!” – jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egy berettyóújfalui református óvoda átadásán a minap.

Hogy mit is értett a visszavétel alatt az államtitkár, nem fejtette ki, de a segítségére sietett Orbán Viktor egyik legközelebbi munkatársa, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Nagy János.

„Ha meglátjuk ma a szivárványt, automatikusan az LMBTQ-propaganda jut eszünkbe. Pedig a szivárvány ősibb szimbólum, mint a fentebbi destruktív mozgalom”

– kezdte a Facebook-bejegyzését Nagy.

Arról ír, a szivárványt az emberiség jelképként már régóta és sokféleképpen használta, a keresztény kultúrában például a szövetségkötés szimbóluma. Az államtitkár bibliai példát is hoz: „az első szivárványt a Bibliában az Úr festette az égre az özönvíz után Noénak, hogy jelezze, soha többé nem bocsát ekkora pusztítást az emberiségre”. Nagy János szerint a szivárvány jelképe a különböző kultúrákban „mindig egyféle hidat képez a földi élet és a túlvilág között”, de „a gyermeki ártatlanság és a mesevilág jelképe is, egy különleges átjáró a fantázia világába”.

„Az amerikai meleg közösség 1978-ban fedezte fel magának a szivárványt, amelyet rendkívül agresszív kampányokkal és hosszú évek morzsolásával elnyomta korábbi jelentését, így mára teljesen kisajátította azt” – állítja az államtitkár, aki szerint a szivárvány mára egy olyan eszme jelképe lett, amely „a hagyományos, keresztyénségből kisarjadt életformánkat és életigazságainkat akarja elpusztítani vagy felismerhetetlenné alakítani”.

„Ne hagyjuk, hogy a szivárványt, az Isten és ember közötti szövetségkötés szimbólumát kisajátítsák! Vegyük vissza a szivárvány értékét”

– zárja az értekezését Nagy, aki korábban arról beszélt, két dolog tud mindig erőt és hitet adni neki: a Szentírás és az Alaptörvény. Íróasztalán a Biblia mellett az Orbán Viktor és a katolicizmus című könyv fekszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!