Soros-hálózat: kivonul; Fidesz: Elmegy, nem is megy, átalakul, nemtom, mindegy, harcolunk!!

2023. augusztus 17. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Látszólag nagy ijedség támadt pár napja a Fidesz és médiaudvara környékén, amikor kiderült, hogy az évek óta építgetett ellenségkép és evilboss, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentették, szinte teljesen kivonulnak az Európai Unióból, így Magyarországról is. De ha nincs Soros György, ki irányítja az úgynevezett woke-támadásokat – jelentsen ez bármit is? Brüsszellel kéz a kézben ki próbálja meg ezt a konzervatív védőbástyát a földig rombolni? Hova tűnik majd a bűnbak, amely a kormány kommunikációjának alapját képezi?

A kormány ezt azzal oldotta meg, hogy először Orbán Balázs a békepártiság ellenére elővette a háborús retorikát, mondván, „még messze vagyunk attól, hogy a megszálló Soros-katonák távozzanak Magyarországról”. Kocsis Máté úgy érvelt, hogy nem mennek el Sorosék, mert akkor „megszűnne a ballib média is”, Deutsch pedig kilogikázta: csak az megy ki, aki bejött.

Két nappal később a Fidesznek is sikerült reagálnia a hírre úgy, hogy Soros-képünk ne vesszen el. Ebben többek között azt állították, hogy:

  • A Soros-hálózat nem vész el, csak átalakul, a dollármilliók ugyanúgy áramlanak;
  • Továbbra is az a Soros-hálózat célja a Fidesz szerint, hogy háborúba sodorja Európát, betelepítse a migránsokat, rászabadítsa Európára az LMBTQ-propagandát és hatalomra ültesse a dollárbaloldalt.
  • És persze azért mennek el, mert Magyarország nem-hagyta-magát.

Mint ahogy ez lenni szokott, az aktuálisan kiépített kormánykommunikációra reagált a kormányhoz közeli média is. A HírTV-n például ilyen cikkcímekkel alakult át a kivonulás híre odáig, hogy hiszi a piszi:

  • Soros György teljesen kivonul Európából, radikális irányváltásról döntöttek. (08. 14. 17:13)
  • „Messze vagyunk attól, hogy az utolsó Soros-katona is elhagyja Európát” – ismétli el Orbán Balázs megállapítását az Alapjogokért Központ elemzője (08.14. 20:30)
  • Változik a finanszírozási modell címmel írnak arról, hogy „óvatosan kell kezelni” a kivonulás hírét. (08.15.)
  • Mégsem biztos, hogy kivonulnak Európából Soros György alapítványai (08.15.)
  • „Egyelőre nem vonulnak ki Sorosék Európából, pedig kívánatos lenne”, mondja az Alapjogokért Központ másik elemzője (08.15.)
  • Frank Füredi Angliában élő szociológus szerint: Soros György a médián keresztül nyomul Európában (08.15.)
  • Vezércikk: A Soros-lobbi nem vész el, csak átalakul (08.15.)
  • A nap kérdése: Ön szerint valóban elhagyja az Európai Uniót Soros György hálózata?, dobja rá a témára a kattintásbombát a HírTV 16-án.

A HírTV-nek nyilatkozó két Alapjogokért Központ elemző (akik valahogy mindig annak a szakértői, amit a kormány épp kommunikál: migránsgettók, Biden-korrupció) aztán körbeturnézták a kormánysajtót augusztus 16-án azzal, hogy Soros nem vész el, csak átalakul, a dollárbaloldal így általa kúl. Innen vette például az Origo A Soros-alapítványok itt maradnak Budapesten, csak más formában, mondja az Alapjogokért Központ című cikkét, amit átszemlézett a Magyar Nemzet úgy, hogy Soros György jelenléte nem vész el, csak átalakul.

Apropó Magyar Nemzet: míg az Origo meglepő módon csak két cikket hozott le a Soros-birodalomról (őket valószínűleg lefoglalja a világháború), a Magyar Nemzet munkatársai ennél lelkesebbek voltak, mutatjuk kronológiában:

  • „A gép forog, az alkotó pihen” – Soros György kivonul Európából (08.14. 16:20)
  • A Fidesz reakciója sem maradt el a hírre: Soros kivonul (08.14. 19:09)
  • Soros György alapítványai: úgy mennek, hogy maradnak? (08.15. 13:22)
  • Soros György civiljei: Ugyanolyan színvonalon fogjuk tudni ellátni a feladatunkat! (08.15. 19:00)
  • Átszervezés (08.16. 04:59, angolul is megjelent)
  • Soros György jelenléte nem vész el, csak átalakul (08.16. 10:31)
  • „A dollármilliók ugyanúgy áramlanak tovább” – itt a Fidesz álláspontja a Soros-birodalom átszervezéséről (08.16. 17:29)
  • Nagyon érzékenyen érinthette a Soros-médiát az újjászervezés (08.17. 04:55)

Ha esetleg ezek után sem értené, hogy Soros György marad, akkor a Magyar Nemzet címlapképével megpróbálta ennél direktebben is jelezni az üzenetet:

Forrás: Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Nemzet

Míg a PestiSrácok evolúciója is szépen megfigyelhető jobbról balra:

Forrás: Pesti Srácok
Forrás: Pesti Srácok

A Fidesz holdudvarának konklúziója szerint tehát két dolog történt: egyrészről, ahogy Deutsch Tamás fogalmazott, a kivonulással „bevallották, hogy valamikor bevonultak”. Másrészről pedig nincs itt semmi látnivaló, csak az egy ideje épített új bűnbak, Soros György fia „átveszi az irányítást”, ezért a rendszer is „átalakul”.

Mi van olyankor, amikor összedől a gépezet?

Nem először fordul hasonló elő egyébként a Fidesszel: Ott volt például az, amikor a sors csavarai miatt az előre átlátott Stop Gyurcsány, stop Karácsony tervet át kellett alakítani Stop Gyurcsány, stop Márki-Zayra.

De ott volt a CEU kivonulása is, ahol hasonlóan eljátszotta a kormány a megy, de marad kommunikációt. Mármint szó szerint, a Fidesz a CEU közleményére azzal reagált, hogy „A Soros-egyetem úgy megy, hogy marad” – azért beszédes, hogy a CEU azóta már nem jelenik meg a kormány kommunikációjában.

Summa summárum, itt egy rövid videó arról, ahogy a Soros Alapítvány kivonul Magyarországról, de a Fidesz továbbra is harcol ellene:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!