A Metropolnál nem olvasnak elég Telexet, szerintük az indiai sportolók továbbra is veszélyes idegenek

2023. augusztus 9. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden délután negyed háromkor jelent meg egy cikk a Telexen, amiben részletekbe menően magyaráztuk el, hogy a fiatal külföldi férfiak, akik a frászt hozták a gödöllői édesanyákra a város főterén, valójában indiai sportolók, akik az atlétikai világbajnokság miatt érkeztek Magyarországra, és csak azért fordultak meg Gödöllőn, mert ott szállásolták el őket.

Úgy tűnik, a Metropol nevű médiatermék munkatársai nem olvassák túl szorgalmasan a Telexet, amit egyrészt nagyon sajnálunk, másrészt sajnáljuk azokat az olvasóikat is, akik emiatt nem tudhatták meg a lap kedden este nyolc órakor publikált cikkéből, hogy a gödöllői játszótér ártatlan látogatóit terrorizáló veszélyes idegenek nem veszélyes idegenek.

Mint írtuk, futótűzként terjedt el a magyar közösségi oldalakon egy gödöllői nő riadt bejegyzése, amiben arra panaszkodik, hogy két fiatal, nem magyarul beszélő férfi fotózgat a főtéri játszótéren, és nemcsak magukat, hanem sejtése szerint az anyukákat és a gyerekeket is fényképezik. Mint kiderült, a férfiak indiai sportolók, akik a főtéri szállodában laknak. Ezt a Telexnek a polgármester is megerősítette, aki úgy fogalmazott, „egyszerűen néhányan túlreagálták az esetet”.

Túlreagálta a Metropol is, a lap azzal a címmel adott hírt az esetről, hogy:

„Anyuka üvöltése törte meg a csendet a gödöllői játszótéren: felháborító, ami történt – rendőrt is hívtak”

A nő egyébként azt üvöltötte, hogy „héhé, nono!”, képeket készített a téren ácsorgó férfiakról, és a rendőrséget is riasztotta, akik ki is mentek a helyszínre, de „szabálysértésre/bűncselekményre okot adó körülmény nem merült fel” – ezt egyébként a cikk végén a Metropol is megjegyzi.

A Facebook-bejegyzéshez – amit a Metropol a jelek szerint mindenféle utánajárás és kritikai komment nélkül szemlézett – egyébként már hétfőn hozzászólt a hotel sales managere. „A két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek” – írta. Tehát, ha igazságosak akarunk lenni, a Metropol irkászának még újságot sem kellett volna olvasnia a helyes információk megszerzéséhez, elég lett volna végiggörgetnie a minden bizonnyal általa is látott poszt alatti hozzászólásokat.

És hogy miért nem mindegy, hogy hogyan számol be a gödöllői minihisztiről a sajtó? Azért, mert nem ez volt az első eset a közelmúltban, hogy külföldiek a frászt hozták a helyi lakosokra. Hajdúszoboszlón például az egyre több külföldi vendégmunkással kapcsolatban bontakozott ki éles konfliktus, amiről ebben a cikkben bővebben is írtunk. A hisztéria szintjét jól jelzi, hogy a városban július végén az a hír is villámsebesen elterjedt, hogy külföldi vendégmunkások támadtak egy párra - ami nem volt igaz.

Egyes vélemények szerint az erősödő xenofóbia az elmúlt nyolc év kormányzati kommunikációjának zaftosra érett gyümölcse. Azt, hogy ebben a Metropolnak mekkora szerep jutott, olvasóink megítélésére bízzuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!