Minden forint jó helyre megy

2023. július 25. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva


„Megjelent az első olyan, a liberálisok mellett érvelő könyv, amit még élvezni is lehet!” – viccelődik a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs, kezében tartva az Alapjogokért Központ kiadásában magyarul is megjelenő kötetet. A „Miért is szavazzunk a libernyákokra? – Átfogó, kimerítő szakmai útmutatókönyv” 245 üres oldalból áll XDDDDDDDDDDD, ezzel – ahogy Orbán Balázs fogalmaz – igazán frappánsan sikerült megragadnia a liberálisokban rejlő értékeket.

A könyvet a Libri boltjaiban meg lehet vásárolni 2000 Ft alatti áron, lefóliázva nincs, így bárki beleolvashat :DDDDDDDDDD

Az ötlet annyira frappáns és eredeti, hogy külön Wikipédia-oldaluk is van az üres könyveknek. Az első ilyen kötet 1880-ban jelent meg, „Winfield Scott Hancock tábornok, az Egyesült Államok rendszeres demokrata elnökjelöltjének államférfiúi és politikai eredményeinek feljegyzése” címmel.

Mielőtt azt mondaná, hogy az ilyen köteteknek nincs létjogosultságuk, gondoljon arra, hogy 2014-ben John Sassy tollából megjelent a „Miért jobbak a kutyák a macskáknál” című kiadvány. Naugyehogy!

Az Alapjogokért Központ 2022-es működésére 2 milliárd közforintot kapott a Batthyány Lajos Alapítványtól, vagyis öntől. Az idevágó adatokat azonban sem Szánthó Miklós és cége, sem pedig a BLA nem kívánta a Telex rendelkezésére bocsátani idevágó sajtókérdésre, csak hosszas adatigénylési várakozást követően, meglehetősen körülményesen. Ráadásul a pénz sosem fogy el, 2023. január végén 9,2 milliárd forintos támogatást nyújtott a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batthyány Lajos Alapítványnak.

Egy pillanatra eljátszottunk a gondolattal, hogy kiadatnánk az Alapjogokért Központtal a „Szánthó Miklós változatos nyilatkozatai a Telexnek” című könyvet, de annál azért klímatudatosabbak vagyunk. Inkább tekintse meg a legutóbbi fejezetet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!