Tovább él a hagyomány, a japán szurkolók a női foci-vb-n is összeszedték a szemetet

2023. július 23. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a női futball-világbajnokságot kétségtelenül nem övezi akkora érdeklődés, mint a férfi párját, vannak dolgok, amikben egyáltalán nem különböznek egymástól. Ilyen például, hogy a japán szurkolók itt is tartották magukat a hagyományokhoz, és a szombati, Zambia elleni 5-0-s győzelem után összeszedték a szemetet a lelátón – írja a CNN.

A japánok szemétszedése gyakorlatilag minden nagy világverseny borítékolható eleme, így igazából nem túl meglepő, hogy a tavalyi, katari vb után az Ausztrália és Új-Zéland által közösen rendezett női vb-n is megtörtént.

Az is várható volt, hogy Zambia bedarálása után a japán női válogatott az öltözőjét is úgy kitakarítja, mintha ott sem lettek volna, ami a FIFA által közzétett képek alapján így is történt, még köszönő üzenetet is hagytak ott.

A női vb-t persze nemcsak a szemétszedő japánok miatt érdemes követni, a francia Orange például nemrég csinált egy virálissá vált deepfake reklámot, ahol látszólag a férfi válogatott tagjainak nagy megmozdulásait nézzük, aztán kiderül, hogy hát nem, ezeket mind a nők csinálták.

A franciák 2019-ben a hazai rendezésű vb-n a negyeddöntőben búcsúztak a későbbi világbajnok Egyesült Államok ellen, most pedig azzal a Hervé Renarddal vágtak neki a vb-nek, aki tavaly decemberben győzelemre vezette a szaúdi válogatottat Messiék ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!