A hollywoodi író- és színészsztrájk résztvevői azt gyanítják, szándékosan lopták el tőlük az árnyékot

2023. július 19. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai filmgyártás modern korának egyik legnagyobb sztrájkja zajlik Hollywoodban, és most felmerült a gyanú, hogy az utcára menést piszkos trükkel, lombtalanítással próbálta kellemetlenné tenni az Universal Studios.

Az Universal Studios 8-as kapuja előtt, a Barham Blvd-nál sztrájkolók hétfőn jelentették először, hogy erősen visszametszették azokat a fikuszfákat, amelyek addig árnyékot adtak. Hogy miért vegetációs időszakban nyesték meg a lombot, arra nehéz magyarázatot találni.

Egyelőre az sem világos, hogy ki végezte a csupaszítást. A fák Los Angeles városának kezelésében vannak, de egy tőle független vállalkozó is végezhet faápolási munkákat.

Az Universal egy közleményben tagadta, hogy az árnyék eltüntetése miatt vágatta volna le a lombot. Azt írták, hogy engedéllyel rendelkező faápolók metszették meg a fákat, és máskor is az év ezen szakában végezték ezeket a munkákat. Az Universal azt is közölte, hogy támogatja a szakszervezetek demonstrációs jogait és azon dolgoznak, hogy némi árnyékot biztosítsanak.

(via Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!