Újpest fideszes expolgármestere a Fradi győzelméről: Nem látszott a sok milliárd forintnyi különbség

2023. május 2. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Nem várt helyről kapott kritikát a Ferencváros. Újpest volt polgármestere, a fideszes Wintermantel Zsolt azt írta a május elsejei Újpest–Fradi-derbiről, hogy:

„Nem látszott a sok milliárd forintnyi különbség… Szép volt fiúk!”

Wintermantel ezzel tulajdonképpen azoknak az Újpest-szurkolóknak a sorába állt be, akik a meccs elején határozottan és érthetően fejezték ki, mit gondolnak a NER és a Fradi kapcsolatáról. Fő molinójukra azt írták: „Ti vagytok a Nerencváros”, míg a kisebbeken az állt, hogy: „A Fradi csürhe az új Békemenet”, „A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik” és „A KESMA legújabb ékköve: Fradi B-közép”.

Az mindenképp szokatlan, hogy egy fideszes politikus ilyen nyíltan kritizálja a hazai szinten kivételezett anyagi helyzetben lévő, Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató által elnökölt Ferencvárost. A hétfői derbit egyébként a bajnokságot vezető Fradi nyerte 3-2-re, de az Újpest (az NB I. egyetlen nem NER-es csapata) egy kis szerencsével kiharcolhatta volna a döntetlent.

Bár abban Wintermantelnek igaza van, hogy az állami cégek által kitömött (és a jó nemzetközi szerepléssel is sok millió eurót kereső) Fradi annyi pénzből gazdálkodhat és igazolhat játékosokat, mint semelyik másik magyar klub, a hétfői meccsen a győztes góljukat pont nem egy jól fizetett légiós, hanem a 17 éves, többé-kevésbé saját nevelésnek mondható Lisztes Krisztián szerezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!