A magyar labdarúgás legújabb Tökéletes Problémamegoldása: a FEKETE cipő és a pleasecontactmarikázás

2023. április 27. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgás problémamegoldó kvalitásai ezen a tavaszon soha nem látott magasságokba szárnyaltak, csak annyit mondok: lassan oxigénszegény lesz a környezet, ha így folytatjuk.

Amikor azt hittük, nincs Nagyobb Megfejtés, mint a pénzért eladott „ünnepélyes” kezdőrúgásból gólt lőni akaró 7-8 évesek megregulázása – konkrétan az ilyen kezdőrúgások betiltása, hiszen ami nincs, azzal gond sincs, nemde, naugye –, Zalaegerszegen csak annyit mondtak Csányi Sándor futballvezérnek: „de szép csacska vagy, Sanyi, fogd meg a sörünket!”

És ledobták a Csetcsoportos Atombombát. Ami akkorát szólt, hogy ahhoz képest Kim Kedves Vezető Dzsongun összes taktikai-stratégiai-kísérleti-interkontinentális kilövése és robbantása csak egy gyengéd lepkedurrogtatás volt a viharos szélben.

Ha hinni lehet a TrollFoci Facebookján megjelent kép hitelességében – hogy lehet-e, arról már megkérdeztük a ZTE sajtósát, amint válaszolt, jelentkezünk a legfrissebb hírekkel! –, az elmúlt napok egyikén a zalaegerszegi futballcsapat játékosainak ilyen körüzenet érkezett a telefonjára

Frissítés:

Délután kettőre be is futott a ZTE hivatalos válasza, eszerint lehet hinni a szemünknek, az üzenet az, ami.

„A klubvezetés a hét eleji egyeztetésen a szakmai dolgok mellett, arra is megkérte a játékosokat, hogy külsőségek helyett, a célok elérésére fókuszáljanak. Mindannyian egyetértettek abban, hogy fontos mérkőzések várnak a csapatra és mindenki úgy hagyta el az öltözőt, hogy átérzi a találkozók jelentőségét” – válaszolta kérdésünkre a ZTE FC sajtóosztálya.

Frissítés 2.:

Később Sallói István, a ZTE sportigazgatója a csakfoci.hu-nak azt mondta, hogy nincs ilyen szabály a klubnál. „Ez inkább csak egy figyelemfelkeltés volt, hogy ne a külsőségekkel foglalkozzanak a srácok, hanem az előttünk álló nagy lehetőséggel, ami ott van a Magyar Kupában” – fogalmazott Sallói. Szerinte senkinek sem kellett fekete cipőért vagy fodrászhoz rohannia.

Vissza az üzenetre:

Ízlelgessük a szavakat.

Fekete cipő. Bocsánat, FEKETE. Igen. BLACK. Már holnapra! Nyilván nem lehet probléma egy adott méretben és márkában adjuramistenrögtön egy jó kis fekete stoplist beszerezni sehol a világon, Zalaegerszegen meg pláne nem. (Hogy a mai edzésen volt-e már mindenkinek fekete cipője, azt is megkérdeztük az emailben).

Nix hajfestés. Gondolom, szakállfestés, bajuszszőkítés, hajvasalás vagy -bongyolítás, tartós dauer szintén kizárva. A hajhossz szabályozása bántóan hiányzik, ahogy az is, hogy mi legyen azokkal, akik már varrattak – leműttetni a tetkót azonnal? (És persze aki hajat festetett, az is azonnal kopaszra vagy kimosni a kemikáliákat?)

És nemcsak nix hajfestés, hanem természetesen nix ugribugri – akinek nem tetszik, ott van Marika, ahogy az idegenlégiósok ismerik, please contact Marika, lehet leadni a szerelést (hogy volt-e, aki kereste Marikát, arra szintén rákérdeztünk).

A Tulajdonos úrnak nem kenyere a tréfa, a léhaság, ismeri a német mondást, hogy a háborút az első színes cipővel vesztettük el. Nem lennénk most a Párizsból elvágyó, a tavalyi vb-döntőt világos (fehér-arany színű) cipőben megnyert Messi helyében, ha az ügynöke egy zsíros zalaegerszegi szerződéssel kecsegteti! Sem a hülye hajszínezgető Neymaréban vagy a néha zöld, néha sárga vagy épp rózsaszín cipőben bohóckodó Haalandéban! Milyen mázlija a Tulajdonos úrnak, hogy nem a ZTE-nél idegesítik az úri hóbortjaikkal.

A zalaegerszegi csapat egyébként a 12 csapatos NB I.-ben jelenleg a 9. helyen áll, igaz, csak 3 pontnyira van a kieséstől. Igaz viszont az is, hogy a kupában döntőbe jutott, ahol a másodosztályú Budafokot kell legyőznie a hétvégi hazai vereség után kirúgott Moniz edző és Dragóner sportigazgató helyett Boér edző és Sallói sportigazgató irányításával. Fekete cipőben ez gyerekjáték lesz, nem kérdés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!