Megtiltaná az MLSZ az ünnepélyes kezdőrúgásokat a következő szezontól

2023. március 28. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Körlevelet küldött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenyigazgatója, Vámos Tibor az élvonalbeli és a másodosztályú kluboknak – tudta meg a Telex.

A hozzánk is eljutott levél úgy kezdődik, hogy az elmúlt hetekben rendkívül negatív visszhangot váltott ki a médiában az ünnepélyes kezdőrúgások eltúlzott mértékű terjedése. Az MLSZ álláspontja szerint az ilyen esetek komolytalanná teszik a mérkőzés felvezetését, késleltetik a kezdést, nem könnyítik a televíziós forgatókönyv betartását, és balesetveszélyesek is lehetnek.

Ezért arra kérik az érintett 32 klubot a szezon hátralévő részében, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a kezdőrúgás a lehető legrövidebb időn belül történjen meg, a labda ne hagyja el a kezdőkört, a kezdőrúgó a legrövidebb úton, a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

A következő szezontól pedig az MLSZ kezdeményezi ezen kezdőrúgások megszüntetését, mert ez sehol máshol a világban nem vált gyakorlattá.

A nagy vihart kiváltó eset az MTK–Diósgyőr március 13-i másodosztályú bajnokiján történt, amikor Senkó Zsombor kétszer is hárította a kezdőkörből a labdával a kapura futó kisgyerek próbálkozásait.

A DVTK kárpótlásul meghívta Varga Énokot egy tavaszi meccsre. Néhány nappal később a Vasas meccsén a kapuba talált a 7 éves, kezdőrúgást elvégző kisfiú.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!