A diósgyőri focicsapat kárpótlásul a kivédett lövésekért meghívta a szülinapos kisfiút a következő meccsükre

2023. március 14. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Diósgyőri VTK kárpótolja Varga Énokot, akinek születésnapja alkalmából megengedték, hogy a hétfő esti MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadó második félidejének elején ő végezhesse el a kezdőrúgást. A kisfiú nemcsak belepöckölt egyet, hanem kapura is tört a labdával, de a lövését, majd az újbóli próbálkozást is védte Senkó Zsombor, a diósgyőriek kapusa, aki ezután még jó messzire el is rúgta a labdát. Cserébe a kihagyott gólokért, a DVTK tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak – olvasható a DVTK honlapján.

A kárpótló meghívással kapcsolatban az Énok labdáit kivédő Senkó Zsombor azt nyilatkozta, hogy sajnálja a történteket, és mindent el fog követni azért, hogy kárpótolja Énokot. „Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni” – tette hozzá a diósgyőriek kapusa.

A kisfiú édesapja, Varga Béla azt mondta „nem neheztelnek a kapusra, ő csak azt tette, amit kértek tőle”. Senkó Zsombortól ugyanis a csapat edzője, Kuznyecov Szergej kérte, hogy ne engedje gólt lőni a kezdőrúgót. „Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr–Nyíregyháza-, vagy egy Ferencváros–Újpest-meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy” – tette hozzá a diósgyőri edző, aki reméli, hogy a kárpótlással lezártnak tekinthetik az ügyet.

Varga Énok kezdőrúgásait a hétfő meccsen itt lehet visszanézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!