Összediablóztak egy templomot Franciaországban

2023. március 8. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen váratlan megoldást választott a Diablo IV című videójáték következő két hétvégén esedékes nyílt teszthétvégéjének (vagyis bétájának) reklámozására a fejlesztő Blizzard, amely fogta magát, és telerakott egy templomot démonos freskókkal.

Ahogy azt a PC Gamer cikke is kiemeli, természetesen nem a boltozatot festették le az ország északi részén, Cambraiban található, barokk stílusú templomban, hanem összesen húsz vásznat feszítettek ki rájuk, melyeken a játékban szereplő karakterek összecsapnak a főgonosz Lilith-tel és a démonaival. A Blizzard egyébként jelezte, hogy az épület hivatalosan nem templom – azaz nem szent hely –, de ettől még történelmi emlékmű, szóval ez nem is túl meglepő. Ettől még mondjuk elképzelhető, hogy lesznek olyanok, akik ki fognak akadni miatta, mert egy templomban mégsem annyira szokványosak az ilyen ábrázolások.

Mostanra mondjuk talán már mindenki leszokott arról, hogy sátánistának nevezzen minden videójátékot, amiben mágia és/vagy démonok vannak, de amikor a Diablo III életmentő kiegészítője, a Reaper of Souls megjelent, egy magyar újság azért felrótta neki, hogy már a borítóján is sátánszerű lénnyel nézünk szembe – pedig nem is, a kiegészítő borítóján nem Diablo volt, hanem Malthael –, és a Sátán 3: Lelkek aratásának fordított játékban is pokolszerű helyszíneket találunk. Ha valaki kíváncsi arra, hogy a projekt pontosan hogy valósult meg, ide kattintson.

A tavaly megjelent Diablo Immortal után sokan vesztették el a maradék hitüket is abban, hogy a Diablo IV akár jó is lehet, de ahogy közeledünk a június eleji megjelenéshez, és ahogy egyre több minden derül ki a játékról, nehéz nem optimistának lenni. A zárt bétákra és a szaksajtó által kipróbált verziókra is kifejezetten jó visszajelzések érkeztek, és ha valaki csak magának hisz, annak sem kell már sokat várnia. Jövő héten az előrendelők, két hét múlva pedig bárki kipróbálhatja majd a játék nyílt bétáját, ha pedig valaki itt regisztrál, aztán eléri a legmagasabb szintet a bétában, akkor ő maga is rákerülhet a freskóra. A bétáról itt lehet bővebben olvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!