A kormánypárti sajtóból a Völner–Schadl-tárgyalásról szinte semmit, de Paris Hilton gyerekének a nevéről már mindent tudunk

2023. február 23. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kétségkívül a legfontosabb belpolitikai esemény az volt, hogy a bíróság meghallgatta Völner Pál fideszes exállamtitkárt és Schadl Györgyöt, a végrehajtói kamara elnökét az év legsúlyosabb korrupciós ügyében. Az előkészítő ülésen mindketten ártatlannak vallották magukat, Völner védője pedig azt mondta: meg kellene hallgatni tanúként Varga Judit igazságügyi minisztert, Vízkelety Mariann volt államtitkár, Kovács Pál volt államtitkárt, Süli János volt minisztert, Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, Molnár Zoltán államtitkárt, Hajas Barnabás államtitkárt is.

A Telexen a tárgyalásról szóló cikk 10:13-kor élesedett, azóta követjük a nap eseményeit. Kora délután körbenéztünk a kormánypárti sajtóban, ők hogyan számoltak be a tárgyalás eddigi legfontosabb napjáról. Egy kis kutakodás után rájöttünk, hogy könnyű dolgunk van, mert a legnagyobb kormánypárti lapok közül (Mandiner, Magyar Nemzet, Origo, Hirado.hu) negyed 3-ig csak a Mandiner írt bármit is az ügyről. Pontosabban ők sem magáról az ügyről, csak arról az incidensről, mikor Jakab Péter országgyűlési képviselő Völner Pál fideszes exállamtitkárnak az előkészítő ülés közben a folyosón a nyakába akasztott egy bilincset. Viszont ebben a beszámolóban az már nem szerepelt, hogy egyáltalán mit keresett Völner Pál a Fővárosi Törvényszék folyosóján, vagy miért akasztotta Jakab a nyakába a bilincset.

Frissítés: A cikkünk eredeti verziójában nem szerepelt, de a Mandiner egy nagyobb cikkben is beszámolt a mai tárgyalásról még délelőtt, ebben részletesen leírták, hogy mi történt a bíróságon.

Több kormánypárti lapnál tehát a mai tárgyalás meg sem történt. Még az MTI is múlt hét pénteken írt legutóbb az ügyről, akkor is annyit, hogy elkezdődött a per.

Ehhez képest olyan cikkek befértek a közmédia csütörtöki hírei közé, mint hogy Paris Hilton kisfiának a neve Phoenix Barron Hilton Reum lett. De említésre méltó lehet az a cikk is, amiből megtudhatjuk, hogyan adott le egy amerikai férfi 272 kilót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!