Városnéző túrát tartott Budapesten egy kóbor róka

2023. február 10. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

Emlékeznek még, amikor tavaly márciusban Sanyi, az állatkertből szökött pingvin totyogott gondtalanul a Dózsa György út közepén, egy nappal korábban meg egy kecske garázdálkodott a XVIII. kerület egyik nyugodt, kertvárosi utcájában? Ha nem, semmi gond, mert az idei év elejére is jutott egy állatos történet Budapestnek, ezúttal egy róka túrázott egyet a főváros utcáin.

A rókakalandról először a hvg.hu-n lehetett olvasni még tegnap este, Veres Viktor, a lap fotóriportere ugyanis a helyszínen követte végig az eseményeket, de azóta az Állatmentő Liga és a BRFK is posztolt már róla. Utóbbi még a megszokotthoz képest is egészen egyedi stílusban, a róka szemszögéből meséli el a sztorit, benne olyan fordulatokkal, mint hogy „megkóstoltam egy kabátot, ettem rá egy kis papírt, de valahogy egyik sem volt az igazi, ááááá, hallod, gyári koszt, tiszta műkaja, hiányzott valahogy a megszokott, természetes ízvilág.”.

Az állatmentők és a hvg.hu ennél azért szikárabban fogalmaztak, szóval azért az is kiderült, hogy az emberek szemszögéből hogyan zajlott a dolog. A rendőröket először a Lurdy Házhoz riasztották többen, de mire kiértek, a rókát már nem találták ott. Kicsit később Józsefvárosban viszont sikerült megtalálniuk, aminek hosszas kergetőzés lett a vége, benne egy olyan etappal, ahol a róka irodákat dúlt fel, de végül megérkezett az Állatmentő Liga profi csapata, és egy szempillantás alatt sikerült befogniuk az állatot. A rókát végül Budapest határán kívül, egy erdős részen engedték szabadon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!