Alakul a budapesti Madagaszkár, kiderült, hogy hétfőn egy garázda kecske dúlta fel az éjszaka csendjét

2022. március 10. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr napokat élnek át a fővárosi rendőrök, sorozatban a második éjjel esik meg ugyanis az, hogy egy szokatlan állat ellen kell intézkedniük valahol. Kedd éjszaka Sanyi, az állatkertből szökött pingvin totyogott gondtalanul a Dózsa György út közepén, csütörtökön pedig kiderült, hogy egy nappal korábban egy meg nem nevezett kecske garázdálkodott a XVIII. kerület egyik nyugodt, kertvárosi utcájában.

A rendőrség beszámolója szerint március 7-én éjjel tíz óra után hívta fel őket egy kerületi lakó, hogy a szomszédjukból átszökött a kertjükbe egy kecske és rá, valamint a feleségére támadt. A szomszéd kertjébe átszökő állat nagyon szakmai szemmel nézve motiválatlan jellegű garázda magatartást tanúsított az ott lakókkal szemben, magánlaksértést is elkövetett. Ráadásul éjjel, felfegyverkezve – már ha a szarvakat fegyvernek lehet nevezni, de a rendőrök viccesen csak azt írták, hogy ezt majd az eljárás során tisztázzák.

A kecske a házhoz érkező rendőröket és állatmentőket sem fogadta kedvesen, de az Állatmentő Liga munkatársai végül sikeresen befogták az állatot. A helyszínen kiderült, hogy a kecskét egy férfi gondozta, mert idős gazdája korábban elhunyt, így a szervezet gondoskodott az árván maradt állat biztonságba helyezéséről is. A kecske egészen pontosan Dunakeszire került, ahol a Barka Tanya munkatársai vették gondozásukba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!