Orbán Ráhel elárulta: ő a kacsát, Orbán Viktor pedig az angol pudingot szokta elrontani karácsonykor

2022. december 22. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Exkluzív interjút közölt a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel a Mandiner, amiből többek között kiderül: nem emlékszik, nem bánja, nem gondolta, nem volt miért, nem foglalkozik vele, eszébe se jutott, nem számít, nem érdekli.

Bővebben:

  • Nem emlékszik arra, mi akart lenni kislányként,
  • nem bánja, hogy a kritikákra – miszerint az apja segítsége nélkül nem lett volna elég pénze a drága svájci vendéglátóipari főiskolára – válaszolva azt írta ki a Facebookra, hogy „férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük”, és ma is így gondolja,
  • azt viszont nem gondolta volna, milyen hasznos tudás lesz a kisgyerekek mellett, hogy amikor két hétig dolgozott a Kempinski szállodában takarítónőként, megtanult nagyon gyorsan ágyneműt cserélni,
  • nem volt miért bocsánatot kérnie, amikor 2014-ben lefotózták, hogy vezetés közben telefonál, mert magánterületen, egy parkoló autóban készült róla a kép,
  • nem foglalkozik azzal, hogy különböző magazinok az ország legbefolyásosabb hölgyei között jegyzik, mert nem foglalkozik befolyásos hölgyekről szóló listákkal,
  • eszébe se jutott, hogy ne adja be a szakdolgozatát a Magyar Turizmus Zrt. pályázatára 2013-ban (amit meg is nyert),
  • nem számít külföldön, hogy „kinek a lánya vagy, az a lényeg, hogy ki mit tett le az asztalra”,
  • és nem érdekli a politikai pálya, csak a politika.

Az interjúból emellett kiderült az is, hogy Orbán Ráhel keresztapja Kövér László, akivel mostanában kevesebbet tud találkozni, de azért találnak időt arra, hogy beszélgessenek.

A neveiket nem vallási megfontolásból választották a szüleik, de a hit fontos számára, Tiborcz Istvánnal is egy feltámadási misén találkozott 2007-ben, aki később a hagyományokhoz hűen, édesapjától kérte meg a kezét.

Tavaly a családjával Spanyolországba, Marbellába költözött, azóta viszont újra Budapesten élnek. „Egy év elég volt külföldön” – mondta erről.

A Mandiner újságírójának remekül feltett kérdésére („Három gyermeke van, és mellette dolgozik is. Jó anyának tartja magát?”) azt válaszolta: az édesanyja példáját próbálja követni, aki a rengeteg különféle tevékenysége mellett is megtalálta az egyensúlyt a család és a munka között.

Arra a kérdésre pedig, hogy milyen ember otthon Orbán Viktor, azt hogy:

„Olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni.”

Horn Gyulát pedig Horn Gyula bácsinak kellett hívniuk, mert „a tisztelet nálunk nem politikai identitás kérdése”.

Orbán Ráhel arról is lerántotta a leplet, ki mit főz – és ront el alkalomadtán – náluk karácsonykor. Orbán Viktor például „mindig angol karácsonyi pudingot főz, ez persze nem mindig sikerül”, ő pedig az édesanyja receptje alapján próbálja a kacsát megsütni, „de valahogy sosem lesz olyan, mint az övé, pedig a férjem is az eredeti verziót kedveli jobban”.

Orbán Ráheltől a közelmúltban a Telex is kért interjút, a kommunikációs stábja későbbi időpont-egyeztetést kért. Addig is itt van egy kis olvasnivaló Orbán Ráhel tökéletes Insta-anyuka-kuckónak is beillő 12. kerületi luxusbababoltjáról, illetve egy beszámoló arról az alkalomról, amikor Orbán Ráhel találkozott a narratívával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!