Már nem küzd a pajzán KRESZ-táblák ellen a karmacsi önkormányzat

2022. december 8. – 05:01

Már nem küzd a pajzán KRESZ-táblák ellen a karmacsi önkormányzat
A bekötőút menti táblák – Forrás: Google Streeview

Másolás

Vágólapra másolva

Miután megírtuk, hogy kakálni tilos táblák jelentek meg a Tátrai Nemzeti Parkban, egy olvasónk egy olyan magyar településre hívta fel a figyelmünket, ami hasonló, sőt még cifrább táblákkal büszkélkedhet. Ez a település Karmacs.

A Hévízhez közeli falu mellett egy bekötőút elején olyan nem hivatalos KRESZ-táblákat helyeztek el egy oszlopon, ami a földre kakálás mellett a szexet is tiltja a környéken. A tiltást ráadásul egy, a táblák fölé applikált kamera is nyomatékosítja.

Az ügy egy 2017-es Facebook-bejegyzés alapján bontakozott ki.

Akkor Kelemen István, Karmacs polgármestere az RTL Híradónak így fogadkozott: szól a tulajdonosnak, hogy távolítsa el a táblákat, mert volt, akit sértett azok tartalma. Mivel a táblák olvasónk szerint maradtak, megkérdeztük a polgármestert az ügyben.

Kelemen István közölte, hogy az önkormányzat mára elengedte a táblaügyet. A legtöbben meghúzzák a vállukat, amikor elmennek mellette, van, aki nevet rajta, és összesen egy embert háborított fel az ábra az elmúlt években. Ő maga is inkább a humoros oldalát látja a dolognak, egy korábbi rádióműsorban el is poénkodtak rajta, hogy a táblák igazi jelentése az, hogy vakondtúrásra ülni, valamint talajlakókat izgatni nem szabad.

A táblákat egyébként a bekötőút melletti telek tulajdonosa tette ki, mert azelőtt többször is takarítania kellett a nem kívánt tevékenységek nyomait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!