A belvárosi ellenzék kiborult, hogy a Kempinskiben olcsóbb az étel, mint a karácsonyi vásárban

2022. november 27. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva
  • „Aki marhapörköltre vágyik, az a vásárban 6000 forintért megkaphatja (kenyérrel együtt), a luxushotel éttermében a tradicionális magyar paprikás 5480 forintos árral szerepel az étlapon.
  • A grillezett lazac kedvelői 6500 forintért juthatnak hozzá kedvenc csemegéjükhöz a vásárban, további 2500 forintért köretet is választhatnak hozzá. Ha az ötcsillagos szálloda éttermében ennénk grillezett lazacot pirospaprikás majonézzel, spárgával, pácolt retekkel, pirított újburgonyával, akkor 6580 forintot kellene fizetnünk.”

Két összehasonlítás Kovács Alex Gábor, az ellenzéki összefogás (amúgy MSZP) belvárosi politikusának Facebook-bejegyzéséből. Mint ebből már kitalálható, a politikus az egyik belvárosi ötcsillagos szálló (a képek alapján a Kempinski) éttermi árait hasonlította össze a karácsonyi vásáréval.

A karácsonyi vásárokat mi is megnéztük, és arra jutottunk, hogy tavaly óta nem 20, hanem inkább 50-80 százalékos az infláció az étel- és italárakban.

Kovács az árakkal kapcsolatosan megjegyzi azt is, hogy annak ellenére lett minden iszonyú drága, hogy a szervező cég 120 milliós kedvezményt kapott a fideszes vezetésű V. kerülettől a közterület-használati díjból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!