Profi tippek a munka közbeni meccsnézéshez

2022. november 22. – 05:10

Profi tippek a munka közbeni meccsnézéshez
James Manning / PA Images / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az egy dolog, hogy a katari vébé félbevágja a hagyományos európai fociidényt, de a csoportmeccsek beosztása a 2002-es koreai–japán vébé óta nem látott kihívásokkal szembesíti a magyar focirajongókat is: egy kazal meccset kéne valahogyan munkaidőben követni; sok mérkőzés magyar idő szerint 11-kor és délután 2-kor kezdődik.

2022 telefonjainak többségénél a közvetítés elérése nem lehet probléma, de a munkahelyi meccsnézéshez azért szükség lehet néhány professzionális kaméleontechnikára. A Guardian alapján össze is szedtünk négy jótanácsot az irodai alkalmazottak számára:

1. Őrizzük meg a pókerarcot!

Fontos, hogy egy 96. percben ollózott egyenlítő gólt is ugyanazzal a fontoskodó kifejezéssel kell nyugtáznunk, mintha épp egy közepesen fontos munkahelyi emailt olvasnánk.

2. Eljött a konspiratív munkaértekezletek ideje!

Érdemes a meccsnézésre fogékony kollégákkal összefogva kétórás értekezletekre lefoglalni a tárgyalókat, netán hosszas zoomolásokba eltemetkezni.

3. Vessen be tükrös megoldásokat!

A monitorhoz közeledő avatatlan munkatársak, érdeklődő felettesek kiszúrására érdemes apró visszapillantó tükröt betámasztani az íróasztalra.

4. Gyakorolja be a nélkülözhetetlen ujjkombinációkat!

Az irodai alkalmazottak számára nélkülözhetetlen készség az Apple gépeken a Command+M, a Windows-alkalmazásoknál az Alt+Tab kombinációk készségszintű elsajátítása, melyekkel egy pillanat alatt el lehet váltani a meccsközvetítésről – de a meccs előtt ne felejtsen megnyitni egy szöveggel teli, kompetenciát és szorgalmat sugárzó dokumentumot!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!