Kegyetlenül megszívatták az angol kapust, meccs közben vizeletre cserélték az innivalóját

2022. november 20. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

Sose gondoltam volna, hogy valaha is az angol félprofi focicsapatok kupájáról, az FA Trophyról fogok írni a Telexen, de most mégis ez a helyzet, ugyanis két hetedosztályú csapat meccsén olyasmi történt, amit eddig legfeljebb gagyi vígjátékokban lehetett látni. A szombat esti Warrington Town-Guiseley találkozó első félideje a beszámolók szerint alacsony színvonalon csordogált, de ami a szünet után jött, arra nehéz szavakat találni.

  • Egy vendég „szurkoló” meccs közben beosont a pályára, és kicserélte a Warrington kapusának innivalóját egy palack pisára.
  • A háttal álló kapus, Tony Thompson ebből persze semmit sem vett észre, a 60. perc környékén megszomjazott, és gyanútlanul beleivott az üvegbe.
  • Amikor rájött, hogy mit húzott meg, érthető módon nagyon felhúzta magát, és megtorlásként a vicces kedvű szurkolóhoz vágta a vizelettel teli palackot.
  • Ebből jó kis balhé lett, amibe a Warrington többi játékosa is beszállt.
  • A percig tartó tömegjelent végén Ben Robinson játékvezető kiállította Thompsont, a kulacsokat kicserélő szurkolót pedig kivezették a stadionból.
  • Az emberelőnybe került Guiseley egy 90. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert, és bejutott a kupa harmadik fordulójába.

A kulacscseréről felvétel is készült, íme:

A mérkőzés után a hazaiak edzője, Mark Beesley így nyilatkozott a Warrington Guardiannek: „Nehéz a futballról beszélni, amikor egy ilyen nagy incidens történik. Számunkra a játékosaink jóléte a legfontosabb, és amit Tonyval tettek, az szégyenletes. Bárki is tette, szégyenkezve kellene lesütnie a fejét, és soha többé nem szabadna futballmérkőzésre beengedni.” Hozzátette, hogy a Guiseley munkatársai bocsánatot kértek tőlük a történtek miatt.

A Warrington edzője a játékvezető döntését is bírálta, szerinte teljesen elvesztette a kontrollt a mérkőzés fölött. „Ha valaki belevizel az üvegembe, és én megiszom, akkor én is kihajítom. Azért kiállítani, mert eldobta az üveget, szégyen. A játékvezetőnek a józan eszét kellett volna használnia, nem értem” – mondta.

A szabálykönyv 12. pontja részletezi a kiállítással járó szabálytalanságokat. Ennek egyik pontja úgy szól, hogy: „A kiállítással büntetendő szabálytalanságok magukban foglalják (de nem korlátozódnak)

  • a fizikai vagy agresszív viselkedést (beleértve a köpést és a harapást) egy ellenfél játékossal, cserejátékossal, csapatvezetővel, játékvezetővel, nézővel vagy bármely más személlyel szemben (pl.: labdaszedő fiú/lány, biztonsági őr, versenyszervező stb.).”

Eszerint jogos volt a kapus kiállítása, még ha nem is annyira igazságos ebben a helyzetben. Thompson a Twitter-oldalán reagált az esetre. „Ma kiszerettem a játékból. Sokféleképpen sértegettek már, de az, hogy hogy valaki belehugyozott a üvegembe, én pedig beleittam, majd azt mondták, hogy nem reagálhatok erre, mert játékos vagyok, az felháborító.”

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!