Zsidó karácsonyfákról és plus-size pornószínészekről cikkezik karácsonyi könyvajánlóként a közmédia

2022. november 20. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szabad szemmel szinte már nehezen értelmezhető, őrült körutazást tett a Híradó.hu az általa LMBTQ-karácsonynak nevezett világban. Igen, már itt gyanús lehet Önnek valami: vajon miért fog a kormánynarratívát toló, Orbán Viktort Clint Eastwoodhoz hasonlító, önmagát is meghamisító, hajléktalanokat gyalázó közmédia hirtelen kommentár nélküli, karácsonyi LMBTQ-könyvajánlók írásába?

A közmédia vélhetőleg, de tényleg csak tippelek, csavaros cinizmussal gondolhatott egyet, amikor átszemlézte a Book Riot könyvajánlóját több mint tíz nappal annak megjelenése után. Mindenesetre mindennek vége az lett, hogy a szerző itt a közmédia szokásától eltérően kihagyta a rosszalló megjegyzéseket és az olvasóra bízta a tiszta, könyvajánlóként tálalt fordítás megítélését: ebből pedig valami furcsa kiméra született a közmédia felületére. A cikkel ilyen mondatok jelentek meg a közmédia oldalán, minthogy

  • „Egy zsidó (!) fenyőfa farm körül forog a Season of Love. ”
  • „A ”karácsonyi csoda„ természetesen a két nő közti szerelem fellángolása.”
  • „”Forró, ünnepi romantikus komédiaként„ jelöli meg a szerző a regényt, amelynek címe A Merry Little Meet Cute, és két biszexuális színészről szól. Éppen egy klasszikus karácsonyi családi filmet forgatnak, bár Bianca ”plus size„ pornó színésznő, Nolan pedig egykori rosszfiú popsztár.”
  • „A Christmas Mouse két ”karácsonymániás„ leszbikus nőről szól, aki fogadást köt arról, hol jobb az ünnep.”
  • „És, hogy ne csak a szereplők bőrszíne jelentse a sokszínűséget, hanem az LMBTQ-palettán való elhelyezkedésük is, a Her Christmas Cookie ”forró ünnepi románcában„ egy poliamor triász szerepel. (A poliamor kapcsolat felvállaltan többszereplős viszony – a szerk.)”

Miután azonban a közmédia kihagyta a cikkeiben megszokott morális tanítást és elítélést a karácsonyi könyvajánlóból, igazán szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy rájöjjünk: a „Bő a választék a kifejezetten LMBTQ témájú karácsonyi olvasnivalókból is” című Híradó.hu-s olvasmány vajon milyen ötlettől vezérelve kerülhetett a közszolgálatiság égisze alá. Mindenesetre:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!