Elárverezik azt a focilabdát, amelyikkel Isten keze és/vagy Maradona szerzett gólt

2022. november 16. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A futball-világbajnokságok történetének egyik legvitatottabb gólja az 1986-os torna Anglia–Argentína-meccsén született, amikor Diego Maradona egyszerre pofátlan és zseniális megoldással fejelés helyett kézzel irányította kapuba a labdát. A csalást a futballista csak ímmel-ámmal ismerte be, Isten kezére fogta a dolgot, amivel persze önmagára is gondolhatott.

A labda, amelyet Maradona kézzel ütött kapuba – Fotó: Graham Budd Auctions
A labda, amelyet Maradona kézzel ütött kapuba – Fotó: Graham Budd Auctions

Nos, ez a labda még mindig megvan, és most a Graham Budd Auctions elárverezi Angliában néhány más, világbajnokságokhoz kötődő ereklyével együtt. A várakozások szerint akár 3,6 millió dollárt is fizethetnek a legendás labdáért.

A labda eddig a meccs bírójáé, a tunéziai Ali bin Nasszeré volt, akit szintén sok támadás ért, hogy hogy a fenébe adhatott meg egy nyilvánvalóan kezezős gólt. A játékvezető túltette magát ezen, és most a labdával, amelyet ő „Isten ajándékának” nevez, megcsinálhatja a szerencséjét. A 78 éves férfi azt mondta, hogy a befolyó pénz egy részét jótékonyságra fordítja, a másikat pedig a saját életszínvonalának emelésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!