BMW-matricás, törött, szutykos kocsiszerűséggel szegte meg az összes létező jogszabályt egy részeg férfi

2022. október 21. – 14:01

BMW-matricás, törött, szutykos kocsiszerűséggel szegte meg az összes létező jogszabályt egy részeg férfi
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú, rettentően koszos autót állítottak meg a dombóvári járőrök szerdán, a késő esti órákban a város egyik utcájában. Az autót idéző járműben ketten utaztak, és a sofőr – egy 23 éves hajmási férfi – adatainak ellenőrzésekor megállapították, hogy soha nem volt jogosítványa.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Emellett a sofőr és utasa is erősen ittas volt. „Kollégáink megszondáztatták a járművezetőt, amely igen magas értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, mely megerősítette a korábbi gyanút” – olvasható a Police.hu oldalán.

A néhai járműről még egy laikus is meg tudná mondani, hogy műszakilag alkalmatlan a közúti közlekedésre, ám a rendőrök azt is megállapították, hogy

  • korábban kivonták a forgalomból;
  • műszaki érvényessége lejárt;
  • és kötelező felelősségbiztosítása sincs.

A motorháztetőn díszelgő BMW-matrica ellenben a fotók tanúsága szerint az autó többi részéhez képest különösen jó állapotban maradt meg.

A rendőrök a 23 éves sofőrt őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A bíróság pénteken az engedély nélküli vezetés miatt közmunkára ítélte és nyolc hónapra eltiltotta a vezetéstől. A dombóvári rendőrök ittas járművezetés elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, és az elkövetett számos szabályszegés miatt is feljelentették.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Szintén októberben Pálfa közelében történt egy nagyon hasonló eset, de szépen simul a sorba az engedély nélkül sufnituningolt Lada néhány nappal ezelőtti esete is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!