Pocsék érzés a szombati munkanap? Van egy jó hírünk

2022. október 15. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Ma 7 óra után néhány perccel küldtem a céges csetcsoportba egy üzenetet,

basszki, ma sulinap van

felkiáltással. Reggel hat óta dolgoztam, ahogyan az ügyeletes napjaimon szoktam, fel se tűnt, hogy ez a szombat más lenne, mint a többi. Pedig! Gyerekek felriasztása, gyors konstatálása, hogy az egyik tanítás nélküli munkanapot kapott a suliban, könnyed káoszkezelés, a munkanap-áthelyezés értelmetlenségének és saját trógerapaságom tényének megállapítása után jött a naptárlapozgatás: mikor lesz ilyen szívás legközelebb?

Akinek hasonlóan indult a reggele, vagy egyszerűen csak gyűlöli, hogy az ősz egyik talán utolsó napsütötte napját is az irodában kell töltenie, van egy jó hírem: nagyon soká. Egészen pontosan: jövőre biztosan nem.

A naptár ugyanis úgy alakul jövőre, hogy nem lesznek munkanap-áthelyezős négynapos hétvégéink – tehát nem lesznek ledolgozós szombatok. Ideidézem, amit már nyáron megmondott Koncz Zsófia, a technológiai és ipari tárca három évtizedes bányamúltra büszke 32 éves államtitkára, hogy hogyan is alakulnak a munkanapok 2023-ban:

  • Az első munkaszüneti nap, január 1-je vasárnapra esik.
  • Március 15-e szerdán lesz, tavaszköszöntő hosszú hétvégére se számítsunk.
  • Húsvétkor nagypéntek és húsvéthétfő miatt a szokott módon négy napot pihenhetünk, jövőre ez az időszak április 7–10-e között lesz.
  • Aztán május 1-je hétfőre esik, majd május 28–29-én pünkösd, tehát két háromnapos hétvégénk is lesz jövő tavasszal.
  • Utána viszont egészen ősz közepéig semmi, az egy szem augusztus 20-i ünnepnap vasárnapra esik.
  • Október 23-a viszont hétfőn lesz, az újabb háromnapos.
  • November 1-je, szerda sima egynapos ünnep.
  • Majd jön az év vége, december 25–26-a hétfő-keddre esik, így az is négynapos ünnep lesz – de ledolgozós szombat nélkül!

Szóval ledolgozós szombat nem lesz, négynapos hosszú hétvége kettő is – tényleg ez minden létező világok legjobbika, nem? Legalábbis jövőre az lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!