Valóban megkapta a Három évtized a Magyar Bányászatért emlékérmet a 32 éves Koncz Zsófia

2022. szeptember 4. – 18:09

frissítve

Valóban megkapta a Három évtized a Magyar Bányászatért emlékérmet a 32 éves Koncz Zsófia
Fotó: Facebook

Másolás

Vágólapra másolva


Végigfutott a felháborodott poszt a közösségi médián, miszerint „Koncz Zsófi 32 évesen megkapta a 30 év a Bányászatban kitüntetést !!!!”, majd a hírt átvette néhány ellenzéki oldal is, nem győzve hangsúlyozni, hogy ezek szerint Tiszaújváros országgyűlési képviselője már kétéves korában vájárként kellett dolgozzon.

Koncz Zsófia 2022. szeptember 1-én valóban részt vett a 72. bányásznapon, ahol viszont díjakat adott át, erről posztolt is az oldalára:

A posztban 20 kép található, azonban az, amin az emléklapot a kezében tartja, nincs közöttük. Photoshop lenne? Lejáratás? A Gyurcsány vezette ellenzék újabb szánalmas manipulációja? Az mindenesetre biztos, hogy a poszt szerkesztési előzményeiből kiderül: Koncz Zsófia (vagy valaki az oldal kezelői közül) vasárnap délelőtt eltávolított egy fényképet az albumból.

Fotó: Koncz Zsófia / Facebook
Fotó: Koncz Zsófia / Facebook

Hogy ezt a képet, vagy másikat, biztosan nem tudhatjuk, az azonban biztos, hogy

Koncz Zsófia valóban kapott érmet a bányásznapon, és valóban a „Három évtized a Magyar Bányászatért” ezüst emlékérmet.

Ez ugyanis kiderül a Magyar Bányászati Szövetség beszámolójából, miszerint

„Homonnay Ádám MBSZ elnök az Ünnepi Elnökség tagjainak az MBSZ fennállásának 30 éves évfordulója jegyében a ”Három évtized a Magyar Bányászatért„ ezüst emlékérmek átadásával köszönetnyilvánító emléket adott át.”

Vagyis nem Koncz Zsófia harminc évéről, hanem az MBSZ három évtizedéről van szó, az emléket pedig az Ünnepi Elnökség minden tagja megkapta, attól függetlenül, hogy dolgozott-e bányában, vagy sem. Így kapott Koncz Zsófián kívül többek között ugyanilyen elismerést

  • Palkovics László, technológiai és ipari miniszter,
  • Fónagy János, államtitkár, és
  • Becsó Zolt, Salgótarján parlamenti képviselője is.

Jó szerencsét!

Frissítés: Szerencsére olvasóink a Facebookon járva vadul nyomják a printscreent, így már egyértelmű, hogy a fenti, oklevéllel büszkélkedő fotót távolították el az oldalról, így maradt a 21 helyett csak 20 kép a galériában:

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!