Orbán cicával, Gyurcsány kutyával fotózkodott az állatok világnapján

2022. október 04. – 19:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján, október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Világszerte 1931, Magyarországon 1991 óta tartják számon ezt a jeles emléknapot. Mint oly sok más világnap alkalmával, a politikusok itt is versenyt futottak a lájkokért, szívecskékért, és sorra osztották meg a fotókat a kutyákkal, macskákkal.

Novák Katalin Pogó és Zsömle kutyával fotózkodott a kertben, de olvasmányélményeiből megemlékezett Bogáncsra, Kelére, Bagirára, Vukra és Lassiere is.

Orbán Viktor egy tavaszi képet vett elő a borús őszi napon. Míg tavaly kutyával ünnepelte ezt a fontos világnapot, idén Lukréciát mutatta meg követőinek Facebookon.

Ha Orbán cicás képet osztott meg, akkor talán senkit nem ér meglepetésként, hogy Gyurcsány kutyát ültetett az ölébe. A DK elnöke nem hiszi, hogy Zsazsa kutya igazán tudja, hogy ma van az állatok világnapja, de mint elárulta, „neki mindennap ilyen boldog az arca.”

Kovács Zoltán államtitkár nem aprózta el a világnapot: profilképet, borítóképet cserélt, és még egy másfél perces videót is megosztott kutyáival. Az államtitkár szerint fontos a teremtett világ iránti felelősségünk. Ennek jegyében rendezte meg tavaly Magyarország a Természeti Vadászkiállítást – kitömött állatokkal és agancsokkal. Az is kiderült a videóból, hogy ma nyolcéves az államtitkár legidősebb kutyája, Hunyor, és Kovácséknál valójában minden nap olyan, mint az állatok világnapja, hiszen három kutyával élnek együtt.

Németh Szilárdnak csak egy kutyája van, Stich, a „kalapácsfejű”, őt azonban a család leghűségesebb tagjának tartja a Fidesz alelnöke.

Kimaxolta a cukiságfaktort az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is Masni kutya kölyökkori fotójával. A vizsla rendszeres szereplője az MSZP-s politikus Facebook-oldalának, februárban pedig még az ellenzék kampányába is beszállt. A kampányhoz csatlakozó aktivistáknak kutyás programot szervezett Kunhalmi Masnival.

Míg a politikusok zöme kizárólag macskákkal, kutyákkal fotózkodott, az MKKP-s Kovács Gergő gondolt a kisebb állatokra is: megsimogatta Topit, a hangyát.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!