Fossal öntötte le egy klímaaktivista a britek kedvencének, a nemrég 100 évesen meghalt katonának az emlékművét

2022. október 2. – 20:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emlékeznek még Sir Captain Tom Moore-ra, az idős katonára, aki a Covid alatt járókerettel sétálgatva gyűjtött pénzt a brit egészségügynek, az NHS-nek? Így biztos beugrik:

II. Erzsébet és Captain Tom Moore a Windsor kastélyban 2020. július 17-én – Fotó: Chris Jackson, AFP
II. Erzsébet és Captain Tom Moore a Windsor kastélyban 2020. július 17-én – Fotó: Chris Jackson, AFP

Tom kapitány sztár lett a briteknél, több mint 30 millió fontot sikerült összegyűjtenie a 100. születésnapjára, nem sokkal később, 2020 júliusában a királynő lovaggá ütötte. Sir Captain Tom Moore 2021 februárjában halt meg, az egész ország gyászolta, majd emlékművet is kapott.

Ezt az emlékművet öntötte le most egy aktivista fossal.

Nem nagyon lehet szebben fogalmazni, esetleg a folyékony emberi ürülék szókapcsolatot lehetne használni, csak hát beszéljünk egyenesen és érthetően, nevezzük nevén azt, ami.

A 21 éves Maddie Budd klímaaktivista a magánrepülőgépek ellen tiltakozott így, mint nyilatkozott, ő is orvosnak tanult, az NHS-ben akart dolgozni, és a logikája szerint fontos az egészségügy, fontos, hogy törődjünk egymással, ám most az egészségügyet és a civilizációt is összeomlásba taszítják éppen, és ha a kormány a magángépeket sem képes betiltani, akkor minden egyes felszálló gép egy vödör szart és vért önt mindenre, amiért Captain Tom kiállt.

Most a britek (legalábbis egy részük) teljesen kivannak, a legbefolyásosabb (egyben sokszor legtürhőbb) bulvárlapjuk a Daily Mail vezető anyagban gyalázza az aktivistát, sőt, megszólaltatta az aktivista apját is, aki szintén ki van akadva, a lap kiborult emberek kiborult tweetjeinek képernyőfotóit sorakoztatja.

Frissítés: Vasárnap délután egy londoni tüntetésen letartóztatták Buddot. A Sunnak nyilatkozó ismerőse szerint 18 rendőr vitte el a nőt, és eléggé úgy tűnt, hogy direkt őt keresték. A rendőrség annyit közölt, hogy egy október 1-i hattoni incidens után (itt van a leöntött szobor) rongálás gyanújával letartóztattak egy nőt.

A legutóbb Roger Federer utolsó meccse előtt, a teniszpályán gyújtotta fel a karját egy klímaaktivista. A férfi egy „Tiltsák be a magánrepülőgépeket Nagy-Britanniában!”-feliratú pólóban és egy öngyújtóval szaladt be a pályára, ott valószínűleg olajjal leöntötte a jobb karját, majd felgyújtotta azt, amivel együtt a pálya egy része is lángolni kezdett.

Arról, hogy egyre többen kritizálják azokat a sztárokat, akik luxusmagángépeikkel és jachtjaikkal utazgatnak a világban, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!