És akkor a magyar köztársasági elnök görkorit húzott, és begurult a volt iskolájába Amerikában

2022. szeptember 29. – 09:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke szeptember 21-én beszélt az ENSZ Közgyűlése előtt New Yorkban, és azóta is az Egyesült Államokban tartózkodik, részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt az ENSZ-főtitkárral, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, valamint a Zsidó Világkongresszus elnökével is. Aztán ellátogatott az amerikai–mexikói határra, ahol a migrációs helyzetről beszélgetett, San Diegóban pedig a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a 95 éves Éger Edit Éva írót, holokauszttúlélőt.

Az államfő ezt követően Los Angeles felé vette az irányt, ahol egyetemeken tartott előadást a magyar családtámogatás lépéseinek tapasztalatairól, találkozott magyar tudósokkal, a helyi zsidó közösségek vezetőivel, és részt vett a református magyar közösség családi napján is.

Aztán görkorit húzott, és elgurult abba a középiskolába, ahol fiatalként rövid ideig tanult.

Természetesen nincs elnöki látogatás tökéletesen megkomponált imázsvideó nélkül, íme a görkorcsolyán nosztalgiázó Novák Katalin:

A köztársasági elnök még a kilencvenes évek elején, tinédzserként tanult rövid ideig a kaliforniai középiskolában, ahova most nagy felhajtás közepette visszatért begurult, fotókat nézegetett, a leglazább amerikai tinisorozatsztárokat idézve folyosókon görkorcsolyázott, és kedves emlékeket is felidézett.

Kaliforniából az államfő a tervek szerint az Egyesült Államok közép-nyugati államaiba utazik, ahol előadást tart, és szintén találkozik a helyi magyarok szervezeteinek képviselőivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!