Behívta a válogatottba a fiatal védőt, aztán elfeledkezett róla

2022. szeptember 25. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Fölényes, 4-0-s győzelmen mutatkozhatott volna be a portugál válogatottban Tiago Djalo, a Lille 12 millió eurósra becsült értékű 22 éves védője – ha nem történik egy furcsa malőr.

Djalót, aki a Sportingnál kezdett futballozni, majd 2019 januárjában eligazolt az AC Milan U19-es csapatához, onnan pedig azon a nyáron a francia élvonalbeli OSC Lille első csapatához, Fernando Santos szövetségi kapitány most először hívta be a válogatott keretbe.

Tiago Djalo és Fernando Santos a portugál válogatott szeptember 20-i edzésén – Fotó: Gualter Fatia / GettyImages
Tiago Djalo és Fernando Santos a portugál válogatott szeptember 20-i edzésén – Fotó: Gualter Fatia / GettyImages

A szombat esti prágai Nemzeti Ligája-meccsen léphetett volna először pályára, méghozzá különösebb kockázat nélkül, hiszen a csapata akkor már 4-0-ra vezetett (nem is akárhogy: a második góljukat a 45+2. percben szerezték, de a csehek a 45+6. percben szépíthettek volna, csak Schick kihagyta a büntetőt, szünet után pedig gyorsan megszerezték a harmadik gólt is a portugálok). Azonban amikor a 84. percben Fernando Santos lehozta belső védő Danilót, nem Tiago Djalót küldte be, hanem egy középpályást.

„Elfelejtettem, hogy Tiago Djaló is ott van a kispadon, elnézést kérek tőle.

Djalónak kellett volna beállnia, teljesen megbízom benne, de mivel João Mário készen állt pályára lépni, az jutott eszembe, hogy Palhinhát húzom vissza a védelem közepére” – mondta a meccs után Santos, amikor rákérdeztek az esetre.

Portugália egyébként a győzelemmel – és azzal, hogy Spanyolország otthon kikapott Svájctól – a csoport élére állt, az előnye 2 pont a spanyolok előtt. Az utolsó fordulóban portugál–spanyol meccs lesz, ha Fernando Santos csapata nem veszít, akkor csoportgyőztes lesz. Ennek fényében Djalónak nincs sok esélye arra, hogy a szombaton elmaradt bemutatkozását pótolja a válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!