Brendan Fraser könnyekkel küszködve fogadta a tapsvihart, amit az új filmje miatt kapott

2022. szeptember 5. – 18:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Habár a filmfesztiválokon és az azokból készült beszámolókban mindig sportot űznek abból, hogy részletesen leírják, egy-egy film mekkora tapsvihart kapott a premieren, abban nem lehet kétség, hogy Brendan Fraser színészt tényleg hat percen keresztül tapsolták meg, miután a velencei filmfesztiválon bemutatták A bálna című filmjét.

Egy videón látszik az ovációból egy kis részlet, és az, hogy már elindulna kifelé, de meggondolja magát. Láthatóan meghatja a tapsvihar, még nagyon látványosan meg is hajol.

Fraser a kilencvenes évek végén és a kétezres években Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb sztárja és főszereplője volt, de összecsaptak a feje fölött a hullámok azóta – állítása szerint megfogdosta a Golden Globe-ot kiosztó HFPA egyik egykori vezetője, és amikor ez ellen szót emelt, feketelistára tették, illetve a rengeteg akciójelenete miatt fizikailag teljesen tropára ment. Apróbb szerepeket mindig is kapott, de A bálna az első komolyabb főszerepe már hosszabb ideje. Fraser karrierjéről, a hányattatott sorsáról és a második lehetséges aranykoráról itt írtunk hosszabban.

A filmet Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, A pankrátor) rendezte Samuel D. Hunter darabjából. Fraser egy majdnem 300 kilós (egész pontosan 600 font, azaz 273 kilós) férfit alakít, aki próbálja helyrehozni a kapcsolatát a lányával, akit Sadie Sink (Stranger Things) alakít.

A filmet az Egyesült Államokban december 9-én mutatják be, magyar premierről egyelőre nem tudni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!