Mark Zuckerberg durván rácsúszott az MMA-ra

2022. augusztus 29. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volt a Jóbarátoknak egy olyan része, ami arról szól, hogy egy unatkozó techmilliárdos (a Marvel-moziverzum egyik atyja, Jon Favreau játszotta) elhatározza, ő lesz az Ultimate Fighting Championship bajnoka, de Tank Abbot, a kilencvenes évek kamionsofőr külsejű nehézsúlyú MMA-sztárja persze összecsomagolja őt és az egész történetszálat is.

Mark Zuckerberg tulajdonképpen rebootolta a karaktert, amikor Joe Rogan podcastjének legutóbbi adásában – melyben keményen ekézte a Twittert – arról kezdett lelkendezni,

az MMA a legjobb sport, és bánja, középiskolában miért vívott a birkózás helyett.

A Hawaii-szigeteken kétes körülmények között berendezkedett Zuckerberg egy neves helyi oktatótól tanulja a földharcra specializálódott brazil jiu-jitsu (BJJ) alapjait, de állítása szerint birkózni is szokott:

egy-két óra edzés, birkózás vagy földharcozás után bármilyen feladat megoldására készen állsz.

Zuckerberg a hawaii birtokán átvészelt koronavírus-járvány alatt különféle vizisportokat volt kénytelen űzni, de miután újból több időt kezdett Kaliforniában tölteni, elkezdett azon töprengeni:

Mi az, ami fizikailag szupermegterhelő, de az agyi kapacitásodat is száz százalékig leköti? Úgy gondolom, bizonyos szempontból az MMA a tökéletes válasz, egyetlen pillanatnyi figyelemzavar is elég ahhoz, hogy alulmaradj.

A rengeteg, Zuckerberg profilját csiszoló imázskampány után tényleg nem tudni, hogy ez az MMA-mánia valós szenvedély, vagy egy algoritmus azt dobta ki, hogy a Meta-főnöknek jót tenne egy férfiasabb hobbi, esetleg a UFC-kommentátor (és elég komoly harcművész) Joe Rogannél akart bevágódni. A zavart fokozza, hogy Zuckerberg néha szinonimaként használja a földharcot és az MMA-t, nem véve tudomást a rúgások és ütések óriási arzenáljáról.

Mondjuk az sem lenne annyira extrém, ha Zuckerberg tényleg ráhasadt volna a komoly flow-élményeket tartogató BJJ-re. A kemény, de azért az arcberendezés átrendezésével mégsem fenyegető brazil jiu-jitsu ugyanis a hírességek kedvenc küzdősportja; Anthony Bourdain néhai sztárséftől a Tool-énekes Maynard James Keenanen át Ashton Kutcher színészig elég sokan művelik komoly szinten, a Rém rendes család Al Bundy-ja, Ed O’Neill pedig nem kevesebb, mint 16 évnyi edzésmunkával szerezte meg a fekete övet.

(Vice)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!