Az év felhívása, egyben öntökönlövése: Nyomtass papírt a fákért tüntetve!

2022. augusztus 11. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyertek az erdeinkért tüntetni, és osszátok velünk a Nyomtass te is! aktuális számát!” – ezzel a tárggyal érkezett e-mail szerkesztőségünkbe, ami ad hoc szavazásunkon rögtön elnyerte „Az év legszerencsétlenebb e-mail subjectje”-címet.

Az elektronikus levél a Nyomtass te is! nevű független hetilaptól érkezett, amelynek alapötlete, hogy a számítógépen készülő újságot az olvasók kinyomtatják, és úgy terjesztik. Papíron. Aminek készítéséhez fákat vágnak ki.

A kép forrása: nyomtassteis.hu
A kép forrása: nyomtassteis.hu

Ahhoz képest, hogy a pénteki tüntetést, a „tarvágási törvény”, azaz lényegében a fakivágás ellen szervezik civilek a Facebook-on, a nyomtatásra felhívás elég merésznek tűnik a laptól. Meg is kérdeztük László L. Jánost, a Nyomtass te is! főszerkesztőjét, hogy gondolták ezt ki:

„Hát, ez örökzöld téma. A legfrappánsabb válaszunk mindig az volt, hogy ígérjük, azonnal abbahagyjuk, ahogyan normális sajtószabadság lesz Magyarországon. Szóval mi a magunk megszüntetéséért küzdünk. És kizárólag addig pazarolunk papírt. Több ennél komolyabb kártevést is tudnék említeni...”

– válaszolta a főszerkesztő.

Mint írtuk korábban, a Nyomtass te is! mozgalom azzal a céllal alakult négy és fél évvel ezelőtt, hogy a legkisebb falvakba is eljussanak azok a hírek, amelyek a közmédiából, valamit a Fideszhez közel álló sajtóból kimaradnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!