Lemásolták a Nyomtass te is! fejlécét a fideszes kampányújsághoz Óbudán

2022. február 23. – 14:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Tímeát és a Demokratikus Koalíció III. kerületi szervezetét támadó, a Fidesz érdekeit szolgáló kampányanyagot dobtak be több óbudai postaládába. A kampányanyag érdekessége, hogy ehhez egy az egyben lemásolták a Nyomtass te is! című kiadvány fejlécét – írja a 444.

A Nyomtass te is! mozgalom azzal a céllal alakult négy és fél évvel ezelőtt, hogy a legkisebb falvakba is eljussanak azok a hírek, amelyek a közmédiából, valamit a Fideszhez közel álló sajtóból kimaradnak. L. László János, a mozgalom alapító-főszerkesztője nevetségesnek és undorítónak nevezte, hogy ilyen módon éltek vissza a nevükkel.

A Nyomtass te is! fejlécével terjesztett kiadvány – Fotó: Olvasónk
A Nyomtass te is! fejlécével terjesztett kiadvány – Fotó: Olvasónk

A megtévesztő kiadvány ugyanúgy négyoldalas, félbehajtott A4-es lapokból áll, mint az igaz Nyomtass te is!. A fejléce is majdnem pontosan megegyezik az eredetiével, az apró különbség annyi, hogy az utánzatról hiányzik a nyomtassteis.hu cím. L. László azt mondta, feljelentést fontolgatnak, ugyanakkor a tettes megtalálását nehezíti, hogy a csaló kiadványon nincs impresszum.

Frissítés 15:49: Szerda délután a Nyomtass te is! közleményben jelezte, hogy feljelentést tesznek. „A Nyomtass te is! mozgalom mélységesen elítéli, hogy a Fidesz-vezette politikai oldal sunyi és törvénytelen módszerekkel él a választási kampányban is. Ezért feljelentést tesznek ismeretlen tettesek ellen, akik az impresszum nélküli kiadványt készítették és terjesztik” – olvasható a közleményben.

Az igazi Nyomtass te is! lapszámok hétfőnként jelennek meg a weboldalukon. A lap fizikai valójában akkor jelenik meg, amikor az aktivisták kinyomtatják az előző hétről összeválogatott lapszemléket, kettéhajtják a lapokat, majd a kiválasztott település postaládáiba szórják az újságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!