Tavaly a 29. legjobb város volt, idén fel sem került Budapest a Time Out listájára

2022. július 12. – 13:07

Tavaly a 29. legjobb város volt, idén fel sem került Budapest a Time Out listájára
Budapest belvárosa 2021 nyarán – Fotó: Robert Michael / picture alliance via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Lemaradt Budapest a Time Out magazin a világ legjobb városait soroló listájáról.

Azért fogalmazok így, mert a magyar főváros tavaly bekerült a középmezőnybe, a 28. Párizs és a 30. Abu-Dzabi közé, most pedig a másik kettő ugyan ott van, Budapest viszont sehol.

A Time Out a listát megint egy kérdőívvel indította, márciusban meghirdette a Time Out Survey-t, amiben azt kérdezték olvasóktól, hogy melyek a világ legjobb városai. A végleges listát – amit a magazin írói és további szakemberek is még variáltak, idén például a fenntarthatóság is szempont volt – hétfőn publikálták.

A tavalyi listán azt írták Budapestről, hogy a járvány miatt a város közösségi élete a belvárosból a zöldövezetekbe költözött, és hogy olyan tervek vannak a városvezetés asztalán, mint gyalogosövezetté tenni a Parlament előtti részt a rakparton.

Ez aztán azóta egy olyan témává eszkalálódott, amit a Telexnél csak rakpartvitának hívunk, és komplett cikksorozatot szenteltük – legutóbb például Budapest főépítésze, Erő Zoltán írta meg a véleményét.

A tavalyi lista első három helyén San Francisco, Amszterdam és Manchester állt, az ideit Edinburgh, Chicago és Medellín vezetik. A 2022-es listát itt lehet böngészni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!