95-0 és 91-1: két afrikai futballmeccs, amelyeknél jogosan gyanakodhatunk bundára

2022. július 5. – 22:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Finoman szólva is gyanús eredmények születtek a Sierra Leone-i osztályozón. A hétvégén az egyik meccs 95-0-val, a másik 91-1-gyel zárult. Aki ezek után úgy kiált fel, hogy „ez bunda”, annak biztosan igaza van.

A focitól idegen, a száz gólt megközelítő eredményt szinte tényleg csak úgy lehet elérni, ha az ellenfél lefekszik. Szó szerint. Különben hogy lehetne végigvinni ennyiszer a pályán a labdát?

A Kahunla Rangers–Lumbebu United- és a Gulf FC–Koquima Libanon-meccs első félideje is átlagosnak vagy nem túl kirívónak volt mondható. Az előbbin 2-0, a másikon 7-1 volt az eredmény 45 perc után. Innentől aztán felpörögtek ez eredményjelzők.

A Kahunla és a Gulf is nagyjából félpercenként szerzett egy gólt a második félidőben, amihez – valljuk be – nagyon hatékonyan kellett a középkezdéshez is visszajuttatni a labdát. A Kahunla 93, a Gulf 84 gólt rámolt be egy félidő alatt.

A gólláncot az egymással párhuzamosan zajló két meccs hajtotta: amelyik csapat nagyobb gólkülönbséggel nyer, az bent maradt a Super 10 League-ben, ahonnan a helyi Premier League-be is fel lehet jutni. Hogy valami nagy disznóság készülődhetett, azt a Gulf-meccs bírója megtudhatta, mert a második félidőben már nem akart folytatni a munkáját. Le is cserélték egy másik játékvezetőre.

Nézzük, hogyan vélekedtek az eredményekről a meccsek résztvevői:

  • „Határozottan elítéljük a sportszerűtlen viselkedést” – mondta a Kahunla ügyvezetője.
  • „Nincs tudomásom a mérkőzés manipulálásáról” – így a Lumbebu főigazgatója.
  • „Ez igazából egy barátságos meccs volt” – közölte a Koquima Lebanon egyik vezetője.
  • „ ” – reagált a Gulf FC.

A Sierra Leone-i futballszövetség megsemmisítette az eredményeket, kivizsgálást ígért, és ha manipuláció nyomaira bukkannak, példás büntetésben részesítik a vétkeseket.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!