Mennyei vármegyei? Vármegyei matrica? Hazárd vármegye lordjai?

2022. június 22. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti” – véli Kocsis Máté, aki ennek szellemében gyorsan be is nyújtott egy Alaptörvény-módosítási javaslatot.

A Fidesz frakcióvezetőjének elképzelését még a párttársai sem feltétlenül osztják, Lázár János korábban kifejtette, hogy a vármegyézésnek „nem jó történeti aspektusai vannak”. Kedden pedig kiderült, hogy az építési és beruházási miniszter álláspontja nem változott, és a szavazata is ehhez fog igazodni.

De ha végül mégis majdnem komolyan vesszük Kocsis dilijét, akkor milyen világra készüljünk? A fiúk mostantól a mennyei vármegyei bajnokságban rúgják a bőrt? Az Ignisre vármegyei autópálya-matricát kell majd venni?

Jönnek az új, javított, nemzeti összetartozás eszméjéhez hangolt Tolkien-kiadások, amikben a hobbitok már a Vármegyében laknak?

A vármegyéspüspökök ezután a főegyházvármegyéhez tartoznak majd? A NER-news mostantól a vármegyei hírlapokban érkezik a nemzeti néphez? A kívánságkosárban majd szív küldi szívnek a Bëlgától a B.A.Z. vármegyét? Szavazza meg az új kedvencét!

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom