Adományt kezdtek gyűjteni Amber Heardnek, hogy ki tudja fizetni Deppet. Aztán kiderült, hogy kamu az egész

2022. június 06. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal a Johnny Depp győzelmével zárult Depp–Heard-gigaper után egy Kimberly Moore nevű ismeretlen adománygyűjtő kampányt indított Heardnek, írja a TMZ. A cél egymillió dollár volt, az ismeretlen azt állította, hogy az összegyűjtött pénzzel a színésznőnek segítene kifizetni a megítélt 8,35 millió dolláros kártérítést.

Moore azt állította, hogy egyeztetett Heard jogi csapatával, a színésznő pedig közvetlenül hozzájut majd a pénzhez. A GoFundMe-n indított akció leírásában az áll, hogy „A per egy szégyen volt. Hiszek Ambernek, és a közösségi média megvédte a bántalmazót. Az ítélet összege nagyobb, mint a vagyona. Szomorú, hogy Depp megúszta a bántalmazást. Az ítélet a bántalmazás folytatása. Ha tud, kérem, segítsen”.

A GoFundMe egyik szóvivője azonban azt nyilatkozta, hogy az oldalról gyorsan kiszűrték, hogy kamu, még azelőtt, hogy nagyobb mennyiségű pénz érkezett volna rá. Megállapították azt is, hogy nem Amber, és nem is az ő jogi csapata készítette az oldalt,

úgyhogy le is szedte azt a GoFundMe.

Az adománygyűjtő oldal továbbra is igyekszik kiszűrni a hamis oldalakat, tették hozzá.

Heard ügyvédje egyébként korábban azt mondta, a színésznőnek nincs elég pénze kifizetni a bő 8 millió dolláros ítéletet.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom