Tucatnyi vaddisznó portyázott a János kórházban

2022. május 31. – 06:31

frissítve

Tucatnyi vaddisznó portyázott a János kórházban
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Szent János Kórház területén szpottingolt egy népes vaddisznósereget olvasónk. Levele alapján a konda hétfő éjjel 10 és 11 óra között bóklászott a Jánosban: hogy kezelésre jöttek, vagy látogatóba, egyelőre nem tudni, bár az időpont alapján leginkább a sürgősségi osztályt valószínűsíti szerkesztőségünk malackaügyi csoportja. Mindenesetre

ha valamelyik apró röffenccsel lett volna valami gond, akkor innen is jobbulást kívánunk!

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Amikor télen egy lakótelepen mászkált egy kupac vaddisznó, a szakértő azt mondta, hogy az állatok a gilisztákat előszeretettel fogyasztják, és felkutatásuk közben nem kímélik a gumós, hagymás növényeket sem, megeszik a lehulló gyümölcsöket, a diót, a mogyorót. Kiborítják a kukákat, a konyhai szemetet aztán egyenletesen elterítik az utcán vagy éppen a hátsókertben.

A vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után – vagy a párzási időszakban az udvarló kan disznó akár rá is támadhat az emberre.

Ha bővebben érdeklik a városban portyázó malacok, ebben a cikkben olvashat részletesebben arról, hogy a városi vaddisznók jobban tűrik a stresszt, és van, ahol ők állnak nyerésre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!