Nagyon szívesen ideírnánk, hogy milyen idő lesz a hétvégén, de nem szeretnénk Döglött Béka díjat kapni

2022. május 20. – 09:31

Nagyon szívesen ideírnánk, hogy milyen idő lesz a hétvégén, de nem szeretnénk Döglött Béka díjat kapni
Villám cikázik az égen Nagykanizsa felett május 16-án éjjel – Fotó: Varga György / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Történt ugyanis, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) összefogott a Balatoni Körrel és a Balatoni Szövetséggel, és meghirdették a Döglött Béka díjat, idézem: „(a díjat) azon médiumnak adnánk a jövőben, amelyik a »leghatásvadászabb« prognózis címet jelenteti meg egy adott hétvégére, ezzel a legnagyobb kárt okozva olvasóinak és a balatoni vendéglátásnak egyaránt.”

Ha mélyen magunkba nézünk, van ebben igazság. Kollégáink agyonhasználták a „brutális”, „durva”, „hihetetlen” jelzőket, de „armaggedonról” is beszámoltak már.

Úgyhogy mi maradjunk a szigorú szakmaiság kiszáradt / eső áztatta talaján. Mutatjuk a mai időjárást:

A távolabbi előrejelzésért ide érdemes kattintani>>>

Flachner Balázs kollégámnak volt tavaly egy kiváló cikke az időjárási riasztásokról és figyelmeztetésekről, legyen ez minden kezdő időjárás-jelentő bibliája, alfája és ómegája, szküllája és kharübdisze>>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom