Vekkerórát kapott Kocsis Mátétól Lázár János, miután átaludta a frakciófotózást

2022. május 09. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Elaludtam és sajnos lekéstem a fotózást. Négy év múlva mindenképpen pótolni fogom! :D” Ezt válaszolta Lázár János egy héttel ezelőtt a Telexnek, miután észrevettük, hogy ismét nincs rajta a Fidesz és a KDNP hivatalos frakciófotóján.

Nem először fordult elő ilyen, 2018-ban Lázár szintén nem szerepelt az új országgyűlés megalakulásakor készített frakciófotón. Akkor a 444-nek azt mondta, egyszerűen csak elaludt, és nem kell semmi különöset a dolog mögé látni.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője különös ajándékkal lepte meg Lázárt a parlament hétfői ülésnapján: egy mini vekkerórát adott a hódmezővásárhelyi képviselőnek. „Lázár János vekkerrel – így teljes a frakció” – osztotta meg a képet Facebook-oldalán Kocsis Máté.

A vekker igazi politikai szimbólummá vált 2006-ban. Orbán Viktor pár nappal az őszödi beszéd kiszivárgása után ultimátumot adott a kormánypártoknak, hogy 72 órán belül menesszék Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki posztról. A Fidesz elnöke azt ígérte: ha ez nem történik meg, a Fidesz és hívei addig fognak demonstrálni, amíg a miniszterelnök nem távozik a hatalomból.

Orbán a 72 óra letelte után nagygyűlést hirdetett meg a Kossuth térre, ahol nemzetiszínű zászlóval, mécsessel és vekkerórával követelték Gyurcsány lemondatását. Utóbbiról azt mondta a Fidesz politikusa: így fogják jelezni, hogy milyen fenyegető demonstrációról van szó.

Mindezek után pedig azt olvasóink belátására bíznám, hogy Kocsis Máté és Lázár János fotójának volt-e más üzenete is pár nappal azelőtt, hogy az Országgyűlés megválasztja a miniszterelnököt a következő négy évre.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass